Twitter, Elon Musk'a karşı harekete geçti! Zehir hapı stratejisi uygulayacaklar

ABD'li milyarder Elon Musk'ın, bugün Twitter'ı satın almak istemesiyle ilgili yaptığı oylama, Twitter Yönetim Kurulu'nu karıştırdı. Şirketin Yönetim Kurulu, Elon Musk'ın platformu satın almaması için zehir hapı stratejisi uygulayacağı belirtiliyor.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın, Twitter'da hisse almasının ardından sular durulmuyor. Musk, bugün Twitter'ı satın almak istemesiyle ilgili bir oylama yaptı. Oylamayı düşmanca bulan Twitter Yönetim Kurulu, Musk'ın platformu satın almaması için zehir hapı stratejisi uygulayacağı iddia edildi.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Twitter, Elon Musk'ın satın alma isteğiyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Fakat şirketin konuyu bugün bir toplantı yaparak ele alması bekleniyor.

ELON MUSK, BİR B PLANI OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

Twitter Yönetim Kurulu'nun satın alma teklifine sıcak bakmadığı söylentileri ortaya çıktıktan sonra Elon Musk, bir anket yaptı. İş adamı, bu Twitter anketinde satın almanın Yönetim Kurulu'nu mı yoksa hissedarları mı ilgilendirdiğini sordu. Bir saatte 719.228 kişinin katıldığı ankette %84 oylamayla hissedarlar öne geçti.

Elon Musk'ın platformu satın almaması için Twitter Yönetim Kurulu'nun zehir hapı stratejisi uygulayacağı söyleniyor. Zehir hapı stratejisi, bir yatırımcının belirli bir sınırın üzerinde hisse alacağı zaman piyasayı hisselerle doldurması anlamına gelir. Piyasada dolan birçok hisse, bir kişinin satın almasını zorlaştırır. Ek olarak hisselerin tek tek olması da alıcı için de maliyetli olur.

Bugün TED konuşması yapan Elon Musk, Twitter'ın teklifi kabul etmemesi durumunda bir B planı olduğunu belirtti. Tesla CEO'su planının ne olduğunu açıklamasa da satın aldığı hisseleri satma konusunda şirketi tehdit edeceği tahmin ediliyor.