TUS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2024 TUS/1 sınav sonuçları için gözler ÖSYM'de!

Uzmanlık eğitimi almak isteyen doktorların katılım sağladığı TUS sınavının ilki 17 Mart tarihinde gerçekleştirildi. 2024 TUS/1 sınav sonuçları için adaylar gözlerini ÖSYM sonuç ekranına çevirdi. Adaylar, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonucuna göre açılan kontenjanları tercihlerini edebilecekler. Peki TUS ne zaman açıklanacak? İşte 2024 TUS sonuçlarının açıklanacağı tarih

TUS sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrasında, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) sonuçları için tarih belli oldu. Adaylar, TUS sınav sonuçlarına, 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek. Peki, TUS ne zaman açıklanacak? İşte 2024 TUS/1 sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

TUS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Tıpta Uzmanlık Sınavı (2024-TUS 1. Dönem) sınav sonuçları 17 Nisan'da açıklanacak.

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Nisan 2024 tarihinde 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Türkiye'de tıp doktorlarının uzmanlık alanlarında eğitim alabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır.

Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır.