Türksat 6A ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? Türksat 6A özelikleri nelerdir?

Türkiye'nin yerli ve milli ilk haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzay yolcuğu için geri sayım başladı. Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde de ''Fırlatma Töreni'' gerçekleştirilecek. Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan yapılacak fırlatma, alandan canlı takip edilecek. Peki, Türksat 6A ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? Türksat 6A özelikleri nelerdir?

Türksat 6A'nın uzaya fırlatılmasına az bir süre kaldı. laştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Kennedy Uzay Merkezi'nden canlı bağlantı kurarak yaşanacak heyecanı Türkiye'ye aktaracak. Türksat 6A bir aylık yolculuğunun ardından dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. Peki, Türksat 6A ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? Türksat 6A özelikleri nelerdir? İşte merak edilen detaylar...

TÜRKSAT 6A NE ZAMAN, SAAT KAÇTA FIRLATILACAK?

Türk mühendislerince üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece 00.20'de Space X firmasının ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden yörüngesine fırlatılacak.

8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan bu gecede fırlatılacak Türksat 6A, yüksek teknolojiye sahip altyapısıyla ülkemizin uzay çalışmalarında önemli bir dönüm noktası olacak.

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın Türkiye'nin uydu kapasitesini de önemli ölçüde artıracağının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türksat 6A bir aylık yolculuğunun ardından dünyadan 35 bin 786 kilometre uzaklıkta konumlanacak. 8,4 kilovat güce sahip Türksat 6A, bir yer sabit haberleşme uydusu olarak TV yayıncılığı başta olmak üzere haberleşme hizmetleri ve geniş bir kapsama alanında ülkemizin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Böylece Türksat, 6 aktif haberleşme uydusuyla dünyanın önde gelen uydu operatörleri arasında yerini sağlamlaştıracak."

Hazırlıkları takip ettiklerini belirten Uraloğlu, "Bu gece inşallah bağımsızlığımızın sembolü Türksat 6A'nın fırlatma işlemlerini başarıyla gerçekleştirerek, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız ve uzaya imzamızı atacağız." ifadelerini kullandı.

Türksat 6A'nın Türkiye'nin en önemli AR-GE projelerinden olduğunu ve Türk mühendislerin yoğun çalışmalarının sonucunda yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla üretildiğini bildiren Uraloğlu, "Uydumuz, TV yayıncılığı başta olmak üzere, haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanı ile Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca, mevcut uyduların hizmet vermediği Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girecek, 5 milyar insana hizmet verilecek." ifadelerini kullandı.

TÜRKSAT 6A ÖZELİKLERİ NELERDİR?

RF Giriş Frekans Bandı : 17300 - 18350 MHz

RF Çıkış Frekans Bandı : 11700 - 12750 MHz

Güç Tüketimi : <12 W

Ömür : 15 yıl

Güvenilirlik : <300 FIT @ 35 OC