Türkiye'ye geldi, tam 100 kilo verdi! Falcının söyledikleri hayatını değiştirdi

2020 yılının Eylül ayında Türkiye'ye gelen Rebecca Wilkinson'un hayatı bir fal ile değişti. Tam 183 kilo olan 30 yaşındaki Rebecca ''morbid obez'' tanımına uyacak kadar kiloluydu. 58-60 beden zor sığan Rebecca'nın hayatını bir falcının sözleri değiştirdi.

Milliyet

Bir zamanlar 183 kiloya kadar çıkan ve kendisine kıyafet bulmakta zorlanan Rebecca Wilkinson'un hayatını bir falcı değiştirdi. Genç yaşında kilo almaya başlayan ve 78 kilodan 183 kiloya çıkan Rebecca "morbid obez" tanımına giriyordu.

Bir çocuk annesi olan Rebecca, yıllarca diyet yapsa da başarılı olamadı. Ancak bir falcıya gittiğinde duydukları karşısında hayatının değişeceğinden habersizdi. Genç kadının hayatını değiştirmesini sağlayan falcı, sağlıksız alışkanlıklarını sürdürürse bir geleceği olmadığını Rebecca'ya söyledikten sonra hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmadı.

183 KİLOYA ULAŞTI, 60 BEDEN GİYDİ

Rebecca, en kilolu haliyle "morbid obez" tanımına uyuyordu. Yani o, vücudundaki yağ miktarı, sağlığını kötü yönde etkileyecek kadar kilo almıştı. Rebecca, 183 kiloya ulaşmıştı ve 58-60 bedene sığmakta zorlanıyordu.

ANTALYA'YA GELDİ, BAMBAŞKA BİRİ OLDU

O zamanlar 28 yaşında olan Rebecca, kilo verme yolculuğuna bomba gibi başladı ve Eylül 2020'de tüp mide ameliyatı geçirmek için Antalya'ya uçak bileti aldı. Buradaki bir hastanede ameliyat olan kadın, operasyondan yalnızca bir yıl sonra tanınmaz haldeydi. Şaşırtıcı bir şekilde 100 kilo vererek başka birine dönüşen Rebecca, 78 kiloya kadar düştü.

İngiltere Derbyshire'da yaşayan Rebecca, Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, yıllarca kilo vermeye çalıştığını ancak başarısız olduğu için kendisini çaresiz hissettiğini anlattı. Rebeca, "Falcıyı ziyaret ettiğimde bana söyledikleri karşısında gerçekten dehşete düştüm ve korktum. Kartlarda benim için bir hayat görmediğini söylediğinde harekete geçmem gerektiğini bir kez daha anladım" dedi.

KİLOSU YÜZÜNDEN HAMİLE KALAMADI

Kilosu kontrolden çıkınca, Rebecca zihinsel sağlığıyla mücadele etti. Genç kadın, anksiyete ve depresyondan muzdaripti. Boya şirketi sahibi olan 16 yıllık nişanlısı Matt ile bir çocuk daha yapmak istiyordu ancak kilosu nedeniyle gebe kalmakta zorlandı.

180 kiloyu aşan Rebecca, "Yıllarca içinde bulunduğum karmaşayı görmezden gelmeye çalıştım. Yanımda annem ya da nişanlım olmadan evden çıkmıyordum" dedi ve ekledi: "Koltuğa ya da tuvalete sığmama ihtimaline karşı nereye gideceğim konusunda seçiciydim. Hatta geçen arabalardan bana küfürler savuran insanlar bile oldu."

104 KİLO VERDİ

Bir yıl içinde Rebecca, tam 104 kilo vermeyi başardı ve 78 kiloya düştü. 40-44 beden arası kıyafetler giydiğini anlatan 30 yaşındaki Rebecca, önünde uzun ve sağlıklı bir hayat olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Rebecca'nın annesi Jayne de ameliyattan sonra şaşırtıcı bir şekilde 85 kilo vermeyi başardı. Rebecca annesinin de inanılmaz bir iş çıkardığını belirterek, "Üzerimden ağırlık kalktı ve kuş gibi hafifledim" diyerek yeni hayatından çok memnun olduğunu dile getirdi.

"Kilo verme süreci sonrası vücudumuzda oluşan sarkmalar için toparlanma operasyonu geçirmek amacıyla tekrar Türkiye'ye gelmeyi istiyoruz" diyen Rebecca, "Çok uzun yürüyüşler yapmaktan, dışarı çıkmaktan ve bugüne dek asla mümkün olacağını hayal bile etmediğim şekilde sosyalleşmekten hoşlanıyorum" ifadelerini kullanıyor ve ekliyor:

'AĞRI ÇEKMEDEN YAŞIYORUM'

"En önemlisi, etrafta rahatça dolaşabiliyor ve ağrı çekmeden yaşayabiliyorum. Umarım kilo vermem doğurganlığıma ve bir bebek daha sahibi olmama yardımcı olur. Bu ameliyat hayatımı değiştirdi."