Türkiye'nin uzay yolculuğu saat kaçta başlayacak? Uzay yolculuğu canlı nereden izlenir?

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu için geri sayım sona eriyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Bu anı kaçırmak istemeyen vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Peki, Türkiye'nin uzay yolculuğu saat kaçta başlayacak? Uzay yolculuğu canlı nereden izlenir?

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu bu gece başlıyor. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek. Peki, Türkiye'nin uzay yolculuğu saat kaçta başlayacak? Uzay yolculuğu canlı nereden izlenir?

TÜRKİYE'NİN UZAY YOLCULUĞU SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu bir gün ertelendi. SpaceX, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bugün gerçekleştirilmesi planlanan Ax-3 misyonunun ABD yerel saatiyle 18 Ocak'a ertelendiğini duyurdu.

Paylaşımda, "Ax-3 misyonunun ISS'ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ilave süre ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek." ifadeleri kullanıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."

Uzaya çıkan ilk Türk CANLI YAYIN! Alper Gezeravcı uzay yolculuğu NASA CANLI İZLE!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkesin ekranları başında izleyebileceğine işaret ederek, "Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilecek." ifadesini kullandı.

Vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın gece yarısından sonra başlayacak uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak.

Bakan Kacır'ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı'ndan izlenecek.