Bol köpüklü Türk kahvesi için kahvenin taze olması ve ince çekilmiş olması önemli. Türk kahvesi tarifi hazırlanırken, kahveye ilave edilen suyun soğuk olması tavsiye ediliyor.
Isı kontrolü olan bir cezvenin tercih edilmesi de önemli. Nitekim ısı kontrolü olan ve doğru bir şekilde ısıyı dağıtabilen cezve, Türk kahvesinin hem daha lezzetli hem de daha köpüklü olmasında etkili olabilir.
TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Cezveye her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve istenilen miktarda şeker ilave edin.
Ardından her fincan için 1 Türk kahvesi fincanı su ekleyin ve karıştırın.
Cezveyi ocağa alarak en kısık seviyede pişirin. Kenarları kabarmaya başladığında kahveyi ocaktan alın. Afiyetle içebilirsiniz.