TSK'ya yeni güç: Resmen envantere girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri, modern ve güçlü savunma ile güvenlik kapasitesini yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB-3 SİHA ile İLTER J-350 karıştırma sistemi envantere alındı. Ayrıca, Genel Maksat Helikopteri projesi kapsamında 4'üncü T-70 helikopter, muayene ve kabul faaliyetlerinin ardından Hava Kuvvetleri envanterine dahil edildi.

AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığında (EDOK) düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin modern ve güçlü savunma ve güvenlik kapasitesinin, yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle artırılmasına yönelik faaliyetlerin devam ettiğini aktaran Aktürk, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda Bayraktar TB-3 SİHA ile İLTER J-350 karıştırma sistemi, muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere alınmıştır. Ayrıca, Genel Maksat Helikopteri projesi kapsamında 4'üncü T-70 helikopteri muayene ve kabul faaliyetleri sonrası Hava Kuvvetlerimizin envanterine girmiştir." ifadelerini kullandı.