Tokyo Türkiye saat farkı ne? Tokyo'da saat kaç?

Tokyo ile Türkiye arasındaki saat farkı merak ediliyor. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanında pistteki bir uçakta yangın çıktığı açıklandı. Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi. Haberleri görenler ''Tokyo Türkiye saat farkı ne? Tokyo'da saat kaç?'' sorularının yanıtını araştırmaya başladı.

Tokyo Türkiye saat farkı yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda pistteki bir yolcu uçağında yangın çıktı. Japon yayın kuruluşu NHK, yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi. Verilen canlı yayından orada havanın karanlık olduğunu görenler saat farkı aramalarını yapmaya başladı.

TOKYO TÜRKİYE SAAT FARKI NE?

Tokyo, Japonya konumu Türkiye konumundan 6 saat ileridir. 6 saatlik farkın olması iki ülke arasında öğün farklılıkları da yaşanıyor. Örneğin Japonya'da akşam saatleri yaşanırken, Türkiye'de o sıralarda öğlen saatleri yaşanıyor.

Türkiye'de saat 13:40'ken Tokyo'da saat 19:40'tır.

Japonya'da facia gibi kaza! Uçak alevler içinde kaldı

TOKYO - İSTANBUL UÇAKLA KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

İstanbul - Tokyo uçuşu ortalama 11 saat 9 dakika sürmektedir.

JAPONYA KAÇ SAAT ÖNDE?

Japonya bizden 6 saat öndedir. Bu 6 saatlik az olmayan mesafe farkının en temel nedeni, iki ülkenin üzerinde bulundukları meridyenler arasındaki mesafedir. Dünya'nın dönüş hızı sebebi ile iki ülke arasında coğrafi nedenlerden ötürü saat farklılıkları oluşmaktadır.

Güneş önce Japonya üzerinde doğar daha sonra Türkiye üzerinde yükselir. Japonya'da gün bizden önce aydınlanır. Yani Türkiye Japonya'dan 6 saat daha geridedir.