Milyonlar bu soruya yanıt arıyor! TOKİ sonuçlanmamış başvuru var ne demek?

TOKİ sonuçlanmamış başvuru var ne demek? sorusunun yanıtı tüm başvuru yapan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlar başvuruların son durumunu merak ediyorlar. Bu kapsamda e devlet üzerinden kontrollerini gerçekleştiriyorlar. TOKİ sosyal konut projesi başvurularına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

TOKİ'nin sosyal konut hamlesine yoğun ilgi gösteriliyor. E devlet üzerinden başvurusunu tamamlayıp başvuru bedelini de yatıran tüm vatandaşlar başvurularının son durumunu kontrol ediyorlar. Bu kapsamda e devlet üzerinden kontrollerini gerçekleştiriyorlar. Milyonlar bu soruya yanıt arıyor... TOKİ sonuçlanmamış başvuru var ne demek? İşte tüm detaylar..

TOKİ başvuru ücreti mobilden nasıl yatırılır? TOKİ 500 TL başvuru parası nasıl ödenir?

TOKİ SONUÇLANMAMIŞ BAŞVURU VAR NE DEMEK?

E-devlet üzerinden gerçekleştirilen başvurularda tahsilat işleminin tamamlanması ile birlikte "Sonuçlanmamış Başvuru Var" ibaresi başvurunun onaylandığı yalnız hak sahipliğinin henüz belirlenmediğini ifade etmektedir.

Bu ibare yapılan başvurunun onaylandığını yalnız kura neticesinde hak sahipliğinin belirleneceği anlamına gelmektedir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14 Eylül 2022 - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet Başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

* T.C. vatandaşı olması,

* Proje il nüfusuna kayıtlı olması veya proje ilinde, başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması.

* Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

* Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000₺ (İstanbul İli için 18.000₺) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

* Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

* Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

* Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisinden bir kez konut satışı yapılacaktır.

* 50.000 / 100.000 Sosyal Konut Projesinde asil hak sahibi olanlardan, kendileri veya eşleri 250 Bin Sosyal Konut projesine başvuramazlar (Ancak önceki başvurusunu iptal edip, yeni projeye başvuru imkanı vardır).