TOKİ kentsel dönüşüm kampanyası başvuruları başladı! TOKİ Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası detayları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ''Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'' başlatıldığını açıkladı. Kampanya kapsamında İlk yıl yerinde 200 bin, rezervde 100 bin konutun dönüştürülmesi, 5 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon bağımsız bölümün dönüştürülmesi hedefleniyor.

TOKİ Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası detayları belli oldu. Bakan Kurum, sosyal medyadan "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası" ile ilgili merak edilenleri paylaştı. Dönüşüm kampanyası, öncelikli İstanbul'da başlatılacak olup önümüzdeki süreçte 7 bölgeye de yayılacak. Başvuruda herhangi bir ücret ödenmeyecek.

TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM YARISI BİZDEN KAMPANYASI

TOKİ Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için başvurular 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Bir binada tapusu olan her mülkiyet sahibi başvuru yapabilecek.

Fazla başvuru olması durumunda dönüştürülecek yapılar kura ile belirlenecek. Kura sonucunda seçilemeyen başvurular, bir sonraki etap için öncelikli olacak şekilde sıralandırılacak.

2/3 çoğunluğu sağlayan kat malikleri ile ilçelerde kurulacak irtibat ofislerinde ilgili sözleşmeler yapılacak ve dönüşüm süreci başlatılacak.

Hisseleri oranında paydaşların en az üçte iki çoğunluğu ile alınan karara katılmayan maliklerin arsa payları, arsa payı değeri üzerinden anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılacak.

KİRA DESTEĞİ OLACAK MI?

Yapının yıkılmasından sonra, malikin başvurusuna müteakip 5 bin 250 lira kira, 10 bin 500 lira taşınma yardımı yapılacak.