TOKİ İstanbul evleri nereye yapılacak? TOKİ İstanbul sosyal konut projesi nerede?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detayları belli oldu. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul'un belirli bölgelerine konut inşa edecek. TOKİ evlerine başvuru yapmak isteyen tüm vatandaşlar TOKİ İstanbul sosyal konut projesi nerede? TOKİ İstanbul'a kaç konut inşa edecek? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşı heyecanlandıran TOKİ projelerine yoğun ilgi gösteriliyor. TOKİ İstanbul sosyal konut projesi nerede? TOKİ İstanbul'a kaç konut inşa edecek? gibi soruların yanıtları ise merak ediliyor. TOKİ İstanbul projesine dair tüm detayları sizler için derledik...

TOKİ İSTANBUL SOSYAL KONUT PROJESİ NEREDE?

TOKİ İstanbul projeleri yoğun ilgi görüyor. TOKİ İstanbul'da 4 bölgede konut inşa edecek. Bu bölgeler ise şöyle açıklandı;

İstanbul Avrupa Yakası Arnavutköy-Başakşehir-Esenler, Çatalca, Silivri, Tuzla.

ARNAVUTKÖY-BAŞAKŞEHİR-ESENLER 28340 /250000 SOSYAL KONUT PROJESİ : 28.340 adet konut - HALK BANKASI

ÇATALCA - 540/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ: 540 adet konut - HALK BANKASI

SİLİVRİ (SELİMPAŞA) 200/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ: 200 adet konut - HALK BANKASI

TUZLA - 20920/250000 SOSYAL KONUT PROJESİ - 20.920 adet konut - HALK BANKASI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecek.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecek.

TOKİ İstanbul sosyal konut projesine başvuru bedeli 500 TL olarak açıklandı.

Başvurular; 5 kategoride kabul edilecek;

1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri"

2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımız"

3.Kategori olan "Emekli Vatandaşlarımız"

4.Kategori olan "Yaşı 18-30 arasında olan Genç Vatandaşlarımız"

5. Kategori olan "Diğer alıcı adayları"

Hak sahiplerine konutlar;

%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak.

İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

TOKİ İSTANBUL PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

* T.C. vatandaşı olması,

* Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il nüfusuna kayıtlı olması,

* Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç).

* Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL (İstanbul İli için 18.000 TL) olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin ve eşinin, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri kategorisi hariç)

* Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

* Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

* Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri Kategorisine; TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden "HAK SAHİPLİĞİ" onaylananlar başvuru yapabilecektir. Sözleşme aşamasında konut başvurusu yapılan İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya başvuru yapılan İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belge istenecektir.

TOKİ telefon numarası kaç? TOKİ iletişim numarası nedir?

TOKİ ucuz konut başvuru şartı nedir? TOKİ'ye kimler başvurabilir? İşte tüm detaylar!

TOKİ 2022 başvuru bedeli nedir? TOKİ başvuru bedeli kaç TL?

TOKİ 2+1, 3+1 daire fiyatları ne kadar? TOKİ 2022 ev fiyatları kaç TL?

TOKİ sosyal konut sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?