Batman TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ BATMAN kurası CANLI İZLE!

TOKİ'nin Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi adı altında duyurduğu 250 bin sosyal konut projesinde heyecanla beklenen kura dönemi başladı. Bugün TOKİ Batman kura çekilişi yapılacak. Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason ve Merkez ilçelerindeki projelere başvuru yapan vatandaşlar kura sonuçlarını bekliyorlar. TOKİ BATMAN kurası CANLI İZLEME LİNKİne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz...

TOKİ'nin ilk Evim projesinde e-Devlet ve bankalar üzerinden resmİ başvuru süresi tamamlandı. 1,5 ayda 8 milyon başvuru yapıldı, geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324'e ulaştı. Heyecanla beklenen kura çekimi ise başladı. Peki, TOKİ BATMAN kurası canlı nasıl izlenir? Batman TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ BATMAN kura çekimi hakkında tüm merak edilenler...

TOKİ BATMAN KURASI NASIL İZLENİR?

Batman TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapan tüm vatandaşlar kura çekimini canlı olarak izleyebilecekler. BATMAN kura çekimi TOKİ'nin resmi YOUTUBE kanalı üzerinden takip edilebilecek.

TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? TOKİ başvuru bedeli nasıl geri alınacak?

TOKİ BATMAN KURASI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ Batman kura çekim işlemi saat 10:00'da başlayacak. Kuralar Batman 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda çekilecek. TOKİ kura çekilişinin ardından belli olan isim listesi TOKİ resmi sayfası üzerinden yayınlanacak.

TOKİ BATMAN KONUT PROJELERİ ŞÖYLE;

BATMAN BEŞİRİ 120 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 120 konut

BATMAN GERCÜŞ 100 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 100 konut

BATMAN HASANKEYF 200 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 200 konut

BATMAN KOZLUK 300 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 300 konut

BATMAN MERKEZ 1030 / 250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 1030 konut

BATMAN SASON 100 /250.000 SOSYAL KONUT PROJESİ kapsamında 100 konut inşa edilecek.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malullerine konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.* Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

* Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.

* İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.