''TOI 700 e'' adı verildi... NASA'dan yaşama elverişli gezegen keşfi

NASA, dünyaya 100 milyon ışık yılı uzakta bulunan yaşama elverişli bir gezegen keşfetti. NASA'nın TESS uzay teleskobuyla yapılarak keşfedilen öte gezegene ''TOI 700 e'' adı verildi. Dorado Takımyıldızı'nın yaşama elverişli bölgesinde bulunan TOI 700 e adlı öte gezegen, yörüngesindeki yıldıza suyun gezegen yüzeyinde var olmasına olanak sağlayacak bir uzaklıkta yer alıyor.

aksam.com.tr

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), dünyaya 100 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan, yıldız etrafında dönen ve yaşama elverişli koşullar barındıran dünya benzeri bir öte gezegen keşfetti. TOI 700 e adı verilen gezegen, üzerinde suyun var olabileceği bir bölgede yer alıyor. NASA, TOI 700 e'nin yüzeyinin kayalık olabileceğine dikkat çekerken, dünya ile benzer boyutlara sahip olduğunu ifade etti.

NASA'DAN HEYECANLANDIRAN KEŞİF: TOI 700 E

NASA, Dorado Takımyıldızı'nın yaşama elverişli bölgesinde Dünya büyüklüğünde bir öte gezegen keşfetti. "TOI 700 e" adlı bu öte gezegen, yörüngesindeki yıldıza suyun gezegen yüzeyinde var olmasına olanak sağlayacak mesafede yer alıyor.

NASA'nın Güney Kaliforniya'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'nda çalışmayı yürüten araştırmacı Emily Gilbert, keşfedilen TOI 700 e adlı gezegenin çoklu, küçük, yaşanabilir bölge gezegenlerine sahip birkaç sistemden biri olduğunu ifade etti.

TOI 700 öte gezegen sisteminin daha yakından takip edilebilmek adına önemli bir keşfin olduğuna dikkat çeken Gilbert, bir süre önce keşfedilen TOI 700 d'den yüzde 10 oranında daha küçük olduğunu sözlerine ekledi.

"TOI 700" adı verilen sistemde, daha önceden TOI 700 b, c ve d olarak adlandırılan üç öte gezegen daha keşfedilmişti.