Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Herkes işine odaklansın

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen “MÜSİAD 2022 Dengeli ve Güçlü Büyüme Hedefleri” toplantısına katıldı.

"Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından İstanbul'da düzenlenen "MÜSİAD 2022 Dengeli ve Güçlü Büyüme Hedefleri" toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2022 ile ilgili iddialı bir hedefle yola çıkıldığını belirterek, "Buradan MÜSİAD camiasına sizin vesilenizle iş dünyasına şu mesajı vermek istiyorum. Herkes işine odaklansın. Türkiye'nin 2022 ile alakalı hedefleri net açık ve bunları yakalamayla alakalı en küçük bir tereddüdümüz yok. Kara bulutları oluşturmaya çalışanlara asla ve asla kulak asmayın." dedi.

Muş, "Bu yıl ekonomimizin yüzde 9'un üzerinde bir büyüme gerçekleştireceğini bekliyoruz. Böyle bir büyüme rakamıyla, çok düşük bir cari açıkla 2021 yılının kapanacağını düşünüyoruz ve ortaya çıkacak olan cari açık Türkiye için finanse edilemeyecek, döndürülemeyecek bir rakam hiç değil. Çünkü döviz tevdiat hesaplarındaki rakamın çok çok altında bir rakamla kapatmış olacağız" diye konuştu.

SANAYİ DEĞİŞMELİ

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı ise "Sanayi ve ticaret politikalarımız kapsamında özellikle ihracatta, ileri teknoloji ürün gruplarının payını hızla artırabilmeye odaklanmalıyız. Türkiye'nin cari açık yerine sürdürülebilir boyutta cari fazlaya ulaşabilmesi için, ihracat kaleminde hem menzil hem de ürün bazında bir değişim yaşanmalı" dedi.