The Dark Knight filminde gizlenen Spider-Man 3 göndermesi! Kimse izlerken fark etmiyor

18 Temmuz 2008 tarihinde vizyona giren ve efsanevi performansıyla Heath Leadger'in Oscar ödülü kazandığı Batman serisinin The Dark Knight filminde yıllar sonra yeni detaylar ortaya çıktı. Birbirinden tamamen farklı olan DC ve Marvel evrenlerinden iki karakter aynı sahnede yer aldı. The Dark Knight filminin açılış sahnesinde arka planda Spider-Man 3 filminin posteri olduğu göze çarpıyor.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Sinema tarihinin en efsanevi filmlerinden The Dark Knight filminde Spider-Man 3 filmine gönderme yapıldığı yıllar sonra ortaya çıktı. Yönetmen Christopher Nolan'ın tarihe geçecek bir başarıya imza attığı Batman üçlemesinin ikinci filminin açılış sahnesinde sonradan fark edilen detay izleyicileri şaşırttı.

SPIDER-MAN 3 GÖNDERMESİ

Birbirinden ayrı evrenlerin karakterleri olan Spider-Man ve Batman'ın aynı filmde yer alması sinema severleri şaşırttı. Marvel karakteri olan Spider-Man 3 2007 yılında vizyona girmişti. Tobey Maguire'nin canlandırdığı filmin posterleri de New York sokaklarındaki tüm caddelere asılmış ve reklamı yapılmıştı.

The Dark Knight filminin çekimleri de 2007 yılında yapılmış ve film 2008'de vizyona girmişti. Filmin açılış sahnesinde Joker ve diğer maskeli haydutlar bir bankayı soyuyor. Joker'in elinde çantayla beklediği sırada arka planda Spider-Man 3 posteri görülüyor.

Çoğu izleyici bu detayı filmi izlediği sırada fark etmese de yıllar sonra böyle bir gönderme olduğu ortaya çıktı. Bu sahne ile ilgili bazı kesimler gönderme yapılmadığını, The Dark Knight filminin çekildiği sırada Spider-Man 3 filmi vizyona girdiği için popüler olduğu ve her yerde posterinin asıldığını düşünürken bazıları da DC evreninden Marvel'a gönderme yapıldığını düşünüyor.

Bilim insanları "çok önemli" diyerek duyurdu! Dünya tarihinin en eski memelisi keşfedildi

MIT profesörü hazırladı! Beyin yakan 3 soru ile dünyanın en kısa IQ testi