Teşrik tekbirleri ne zaman bitecek, bugün mü? Teşrik tekbirleri nasıl getirilir?

Müslüman alemi Kurban Bayramı'nın mutluluğunu yaşıyor. Bu bayramda namazların hemen ardından teşrik tekbirleri getiriliyor. Bugün Kurban Bayramı'nın son gün olması nedeniyle teşrik tekbirleri ne zaman bitecek, bugün mü? Teşrik tekbirleri nasıl getirilir? soruları arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor.

Teşrik tekbirleri, Kurban Bayramı ile önem arz ediyor. Arefe günü sabah namazı itibarıyla başlayan tekbirler hala devam ediyor. Birçok vatandaş konu hakkında bilgi sahibi olmak adına Teşrik tekbirleri ne zaman bitecek, bugün mü? Teşrik tekbirleri nasıl getirilir? sorularına cevap arıyor.

TEŞRİK TEKBİRLERİ NE ZAMAN BİTECEK, BUGÜN MÜ?

Hz. Peygamberin (s.a.s.), kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler vardır.

Buna göre Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir

TEŞRİK TEKBİRİ NASIL OKUNUR?

Teşrik Tekbiri: "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" .

Teşrik Tekbiri anlamı şöyledir:"Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur".

Tekbirlerin bu şekli Hz. Ali ve Abdullah b. Mes'ûd (r. anhümâ)'ya dayanır.