Terminatör gerçek oldu! Sıvılaşan robot hapisten kaçtı!

Bilim insanları, şekil değiştirebilen ve sıvıya dönüşebilen robotlar icat etti. Robotlardan birinin Terminatör 2 filmindeki sahneye benzer bir şekilde, sıvılaşarak hücresinden kaçtığı görüldü.

Bilim insanları şekil değiştirebilen bir robot üretti. Deniz hıyarından esinlenerek geliştirilen bu robotlar hem yumuşak hem de sert olabildikleri için, diğer olan robotların karşılaştığı engellerin üstesinden gelebiliyor. Ayrıca, araştırmacılar şekil değiştirebilen robotların elektronik montaj ve tıbbi uygulamalar gibi alanlarda daha fazla kullanım sağlama potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

KULLANIM ALANI FAZLA

Çin'deki Hong Kong Çin Üniversitesi'nden mühendis Chengfeng Pan, "Robotlara sıvı ve katı haller arasında geçiş yapma yeteneği vermek onlara daha fazla işlevsellik kazandırıyor" diye konuştu. Pan, şekil değiştirebilen robotların, titiz onarım işlerinden hedefli ilaç dağıtımına kadar birçok alanda kullanılabileceğini söyledi.

HÜCREDEN ÇIKTI

Matter adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmanın yazarları, geliştirdikleri robotları şimdiye kadar engelli yüzeylerde, insan midesinden yabancı cisimlerin çıkarılmasında denediklerini belirtti. Robotlardan biri ise küçük bir hapishane hücresinden kaçmak için eriyerek, parmaklıklar arasından sızmayı başardı. Söz konusu olay, Terminatör 2 filmindeki bir sahneyi anımsattı.