Tehlikeli 6 köpek ırkı için son gün

Tehlike arz eden 6 köpek ırkının kısırlaştırılıp il ve ilçe tarım müdürlüklerinde dijital kimliklerinin oluşturulması için bugün son gün.

DHA

Türkiye genelinde 5 bin 160 olarak açıklanan mikroçip uygulanarak kayıt altına alınan köpek sayısı, dün yüzde yüzün üzerinde arttı. Böylece kayıt altına alınan köpek sayısı 12 bin 100'e yükseldi. 2714 köpeğin kayıt altına alındığı İstanbul listenin başında yer aldı.

TERK EDENE 30 BİN TL CEZA

Kayıt altına alınmayan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin sahiplerine 11 bin lira ceza kesilecek. Söz konusu hayvanlara ait işlem yapmadan sokağa terk edenlere 30 bin lira para cezası verilecek. Bu köpekler ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamayacak, halkın yoğun olduğu yerlere ve çocuk parklarına sokulamayacak.