Tatil kabusları oldu: Kiraladıkları evde gizli kamera buldular

Amerikalı bir çift Airbnb'den kiraladıkları evde gizli kamera şoku ile karşılaştılar. Evin banyosunda ve yatak odasındaki yangın detektörlerinin içinde gizli kameralar olduğunu tespit eden çift ev sahibine karşı 75 bin dolarlık dava açtı.

Aksam.com.tr

Ağustos 2022'de Teksaslı çift Kayelee Gates ve nişanlısı Christian Capraro, mülk sahibi Christoper Goisse'nin Silver Springs, Maryland'deki kiralık yazlığında kaldı. Evdeki yangın detektörlerindeki hareketlerden şüphelenen ikili kontrol ettikleri zaman gizli kameraları fark ettiler. Bu gizli kameralardan biri doğrudan yatağı çekerken diğeri ise banyoyu çekiyordu.

Aksam.com.tr'nin Independent'ten çevirdiği habere göre, yaşadığı stresi anlatan Gates ifadesinde gizli kameraları bulduktan sonra korku ve endişe yaşadığını söyledi. Uzun süre ağlayan kadın konuyu konuşurken dahi titremesini durduramadığını belirtti. Kadın "utanç, aşağılanma, rezillik ve itibar kaybı" hissettiğini dile getirdi.


Davadan çiftin avukatı olan Dan Whitney gizli kameraların ortaya çıkmasıyla Pandora'nın kutusunun açıldığını belirtip o kayıtların nereye gittiği, kime gönderildiği, interete düşüp düşmediği gibi detaylarından araştırılmasını istedi.

Dava açılan ev sahibi Fox 5 haber kanalına konuşup herhangi bir yanlış yaptığını reddetti. Goisse, kameraların evde kalan çift tarafından koyulmuş olabileceğini ima etti.

Polis dava hakkında devam eden bir soruşturma olduğu için açıklama yapmayı reddetti. Çift yaşadıkları duygusal tramvadan dolayı 75 bin dolar tazminat isterken ev sahibi Goisse 30 gün içerisinde suçlamalara cevap vermek zorunda.