''Tarihimize kazıdık'' sözleriyle paylaştı: İşte KAAN'ın ilk uçuş anları

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün milli muharip uçak KAAN ile Türkiye'nin dünyada 5. nesil uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacağını vurguladı. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın ilk uçuşu milletimize hayırlı olsun. Bu, milletimizin evlatlarının başarısıdır'' ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden biri olan milli muharip uçak KAAN'ın bugün ilk uçuşunu başarıyla tamamladığını anımsattı. Görgün, paylaşımına, "KAAN, Gök Vatan'ı ile buluştu" notunu düştü.

İŞTE KAAN'IN İLK UÇUŞ ANLARI

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşuna dair görüntü paylaştı.

GÖKYÜZÜNDE KAAN DÖNEMİ

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün paylaşımının tamamı şu şekilde:

KAAN, Gök Vatan'ı ile buluştu.

Başkan Erdoğan'ın savunma sanayiinde ülkemize çizdiği yerlilik ve millilik vizyonunun kilometre taşlarından olacak bir gelişmeyi daha tarihimize kazıdık. Hamdolsun...

Milli Muharip Uçağımız KAAN'ın ilk uçuşu milletimize hayırlı olsun.

Sadece 5. nesil bir savaş uçağını değil, dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu teknolojileri de KAAN üzerinden ülkemize kazandıracağız.

Başta TUSAŞ mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği olan tüm firmalarımızı yürekten tebrik ederiz.

KAAN gökyüzüyle buluştu!

Bu, milletimizin evlatlarının başarısıdır.

KAAN başta olmak üzere tüm milli çelik kanatlarımızı güçlendirmeye, semalarımızın tam bağımsız teknolojilerini milletimizin ve dostlarımızın güvenliği için geliştirmeye devam edeceğiz.

Ülkemize hayırlı olsun.