Nuh'un Gemisi bulundu mu, nerede? Tarih kitaplarına yazılacak!

Tarihe yön verecek çalışma için kollar sıvandı. Büyük Tufan'dan sonra karaya oturan ve yüzyıllardır aranan Nuh'un Gemisi'nin Ağrı Dağı'nda bulunduğu düşünülüyor. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibi ile 'Nuh'un Gemisi'ne ait olduğu iddia edilen kalıntılar bulundu. Peki, Nuh'un Gemisi bulundu mu?

Tarih kitaplarını konu olacak çalışma Ağrı'dan geldi. Uzun yıllardan beri aranan Nuh'un Gemisi'ne ilişkin kalıntılar bulunduğu belirtildi. Kurulan araştırıma ekibi ile çalışmaların başladığı duyuruldu. Uzman isimlerin bulunduğu araştırma ekibi bulduğu toprak ve kaya parçalarından oluşan çok sayıda numune incelenmek üzere İTÜ laboratuvarlarına gönderdi.

NUH'UN GEMİSİ BULUNDU MU?

DHA'da yer alan habere göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibi Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alanda çalışmalara başladı.

Akademik iş birliği protokolü kapsamında oluşturulan ekip, bölgede ilk çalışmasını yaptı. Aralarında jeofizik, kimya, jeoarkeoloji araştırmalarında uzman akademisyenlerin bulunduğu grup, bölgedeki incelemelerinde toprak ve kaya parçalarından oluşan çok sayıda numune topladı. Kalıntılardan alınan numuneler incelenmek üzere İTÜ laboratuvarlarına gönderildi.

AİÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Telçeker ve Üzengili köyleri arasında olan doğal yapı yani Nuh'un Gemisi'nin silüetini andıran formasyon üzerinde incelemelerde bulunduk. Yapının üzerinde geniş bir alanda taş ve toprak örnekleri aldık. Bunları İTÜ'ye gönderdik. Bunları hocalar laboratuvarlarda inceledikten sonra muhtemel, 1,5- 2 ay sonra sonuçlar çıkar. Bu sonuçlara bağlı olarak yol haritası belirleyeceğiz. Özellikle jeofizik, kimya, arkeoloji araştırmalarında donanımlı, yetkin uzman hocalarımız var. Bunlarla birlikte bu sahada jeoradar görüntüleme yapmak suretiyle yol haritası belirleyeceğiz. Sonuçlara bağlı olarak ilkbaharla birlikte iki üniversite arasında yapacağımız yeni görüşmelerle Ağrı Dağı, Telçeker ve Üzengili köylerindeki Nuh'un Gemisi kalıntılarıyla ilgili araştırma çalışmalarını devam ettireceğiz" diye konuştu.