Bu araba otomobil dünyasında bomba etkisi yaratacak! Tamamen elektrikle çalışan Dacia Spring piyasayı sallamaya geldi!

Türkiye'de popüler bir marka haline gelen ve uygun fiyata sattığı otomobillerle bilinen Daica'nın yeni modeli Spring ülkemize geldi. Tamamen elektrikle çalışan bir model olan Dacia Spring saatte 125 km hıza ulaşabilirken 230 menzil kapasitesine sahip.

Otomobil dünyasındaki üreticiler fosil yakıtla çalışan modellere olan yatırımını azaltırken elektrikli araçlara yönelimini artırdı. Türkiye'de birçok modeli tutan ve beğenilen Dacia tamamen elektrikle çalışan Dacia Spring modelini piyasaya sürmek için gün sayıyor. Dacia Spring 230 km menzil sunmasına karşın maksimum 125 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Temel olarak şehir içinde kullanım için tasarlanan Dacia Spring bir ailenin rahatlıkla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Otomobilde 26.8 kWh'lık bir batarya yer alıyor. Ev prizi ile yaklaşık 14 saate şarj edilebilen otomobil, hızlı şarj istasyonlarında küçük bataryası nedeniyle hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor.

Elektrikli Dacia Spring Avrupa'da 18 bin Euro'dan satılırken ülkemizde fiyatı merak edilmeye başlandı. Günümüz kurları ve vergi dilimleriyle Dacia Spring'in Türkiye'de 500 -600 bin TL civarı bir fiyatla satılacağı düşünülüyor.