Giden dönmek istemiyor! İşte İstanbul'un kalabalığını unutturacak 10 efsane yer... Seyahat rotanızı hazırlayın

Dünyanın en güzel ve tarihi şehirlerinden olan İstanbul içerisinde yer alan yapıları ve doğal mekanları ile gören herkesi büyülemeyi başarıyor. Müzeleri, tarihi yapıları ve eşsiz boğaz manzarası ile tüm dünyanın hayranlıkla baktığı İstanbul gezecek mekan arayanlara birçok alternatif sunuyor. İstanbul'da yaşayan kişiler kalabalık nüfus ve iş stresi nedeniyle zaman zaman bunalabiliyor.

İstanbul'da yaşayan ve şehrin yoğun kalabalığı ve stresinden bunalan kişiler gezecek ve keşfedecek yeni mekanlar arıyor. Havaların da ısınmasıyla birlikte kendisini dışarı atan İstanbullular ferah, kalabalıktan uzak ve sakin yerlerin arayışına girdi. İşte gidenlerin dönmek istemeyeceği, İstanbul'un kalabalık ve stresinden uzak 10 efsane mekan!

İstanbul'da şehrin kalabalık ve stresinden uzakta, sessiz ve huzur dolu birçok mekan ve yer bulunuyor. Gidenlerin dönmek istemeyeceği, birbirinden güzel ve manzaralı mekanları sizler için derledik.

İSTANBUL'UN KALABALIĞINI UNUTTURACAK 10 EFSANE YER

1-Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde, ağaç ve odunsu bitkilerin sergilendiği geniş yeşillik alandır.

Belgrad Ormanı'nın doğal bitki örtüsü içinde kurulmuş olan arboretum, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü içerisindeki Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı bir işletme şefliğidir; mülkiyeti ve finansmanı Orman Genel Müdürlüğü'ne aittir.

2-Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul, Polonezköy'de bulunan bir tabiat parkı köyüdür. Polonezköy, İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunmaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 1994 yılında tabiat parkı ilan edilmiştir. Yaklaşık 3.004 hektarlık (7.420 akre) bir alanı kaplamaktadır. Şehrin ilk ve yüzölçümü bakımından en büyük tabiat parkıdır.

Tabiat parkında piknik, kamp, trekking ve oryantiring gibi birçok açık hava eğlence aktivitesi gerçekleştirilir. 5 km uzunluğunda yürüyüş, bisiklet ve koşu parkuru ve gözlem kuleleri vardır. Ayrıca çok sayıda restoran bulunmaktadır. Köyde çok sayıda pansiyon ve otelde konaklama imkanı mevcuttur.

3-Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı, İstanbul'un Beykoz ilçesinde İstanbul Boğazı kuzey kıyısında bir mahalledir. Turistik bir balıkçı kasabası olmasıyla öne çıkmaktadır.

Mahallenin tepesinde, Marmara Denizi ile Karadeniz'in bağlantı noktasına hakim bir noktada konumlanan, Doğu Roma döneminden kalma Yoros Kalesi, mahallenin turiziminin ana dayanağıdır. Bir diğer turistik öğe de mahallenin balıkçı restoranları ve waffle gibi atıştırmalik satan büfelerdır. Bunlar sayesinde yaz aylarında mahalle nüfusunun 4-5 katı turist çekebilmektedir.

4-Büyükada

Büyükada, Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski Yunanca adı Prinkipos (Πρίγκηπος)'tur. Prinkipos Yunancada "Prens" anlamına gelmektedir.

Yüzölçümü 5,4 km²'dir. Kış nüfusu 2000 yılı verilerine göre 7.320 kişidir. Evlerin çoğunun yazlık mahiyetinde olması sebebiyle yaz nüfusu kış nüfusundan çok daha fazladır. Maltepe sahiline uzaklığı 2.300 metredir. Büyükada'da biri güney, diğeri kuzeyde olmak üzere iki tepe bulunur. Güneydeki tepe, 203 metre yükseklikteki Yücetepe'dir. Kuzeydeki tepe ise 164 metre yükseklikteki Manastır Tepesi'dir.

5-Şile

Şile, İstanbul iline bağlı bir ilçedir. Marmara Bölgesi'nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır. Doğuda Kandıra, güneydoğuda Derince ve Körfez, güneyde Pendik ve Gebze, güneybatıda Çekmeköy ve batıda Beykoz ilçeleriyle çevrilidir.

6-Ağva

Ağva, Şile'ye bağlı bir semttir. Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılar gibi birçok uygarlığın geçiş yeri olmuş bir belde. M.Ö. 7. yüzyıla uzanan tarihin kalıntılarına, Ağva'ya bağlı civar köylerde rastlamak mümkündür.

7-Garipçe

Garipçe, Sarıyer'e bağlı, Rumelikavağı ve Rumelifeneri'nin arasında konumlanmış bir mahalledir.

Sarıyer'e 10 km uzaklıktadır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa ayağının, köyün güneyindeki Garipçe Burnunda yer almaktadır. Mahallenin %85'ini ormanlık alan, %10'unu yerleşimler ve %5'ini yollar oluşturmaktadır. Mahalledeki bazı hayvan ve bitki türleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

8-Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı (Boğazkesen Hisarı olarak da bilinir), İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Boğaziçi'nde bulunan ve bulunduğu semte adını veren hisar. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un Fethi'nden önce Boğaz'ın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası Boğaz'ın en dar noktasıdır. Mekânda uzun yıllar boyunca Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmiştir.

9-Maçka Demokrasi Parkı

Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul'da, Kadırgalar Vadisi'nde (Harbiye Kongre Vadisi) üzerine kurulu park. Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplar. Maçka Demokrasi Parkı'nın içinde iki spor aletleri parkı, iki çocuk oyun alanı, iki kahvehane ve lokanta, bir yapay ada ve iç içe toplam dokuz yapay havuz bulunmaktadır. Özellikle günbatımında ve karlı havalarda amatör ve profesyonel fotoğrafçıların sıkça uğradığı yerlerinden biridir.

10-Heybeliada

Heybeliada veya Halki, İstanbul'un güneyindeki Prens Adaları'nı kapsayan Adalar ilçesinin 5 mahallesinden biri ve ikinci en büyük adasıdır. Heybeliada üzerindeki tek muhtarlık olan Heybeliada mahallesinin sınırları, adanın sınırlarıyla eş durumdadır.