AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Mercimek köftesinin daha sulu hali olan batırık, tam bir beş çayı lezzetidir. İç Anadolu mutfağının yöresel lezzetlerinden biri sayılan batırık, bolca ekşili tüketilir. İçerisindeki çeşitli malzemelerle hem doyurucu hem de faydalı olan batırık ara öğün yemeğidir. Ayrıca diyet yapanlar için ideal tok tutucu bir lezzettir. Bizlerde sizler için bu eşsiz lezzetin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte evde yapabileceğiniz en kolay batırık tarifi...
Yarım su bardağı köftelik bulgur
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Bir adet kuru soğan
Bir adet domates
Bir demetin yarısı maydanoz
Bir demetin yarısı nane
Bir adet yeşil biber
3 yaprak marul
İki dal taze yeşil soğan
İki buçuk su bardağı sıcak su
Birer çay kaşığı kimyon, pul biber karabiber
Bir çay bardağı limon suyu
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI;
Bulgurları önce ılık su da ıslayın. Aynı kısır gibi.
Daha sonra salça ve soğanı içine ekleyip yoğurun.
Tüm malzemeleri ince ince kesip içerisine ekleyin.
Onu da iyice yoğurduktan sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyin.
Sulu tüketmek istiyorsanız 4 bardak su ekleyin.
Afiyetle tüketin...