Tam bir vitamin deposudur! En kolay batırık tarifi…

Batırık, çoğu kimsenin duymadığı ancak İç Anadolu mutfak lezzetlerinden biridir. İçeriğindeki malzemeleri sayesinde tam bir şifa kaynağıdır. Sulu olan bu yemek çeşidi bazı yörelerde salata sayılıyor. İşte evde yapabileceğiniz en kolay batırık tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Mercimek köftesinin daha sulu hali olan batırık, tam bir beş çayı lezzetidir. İç Anadolu mutfağının yöresel lezzetlerinden biri sayılan batırık, bolca ekşili tüketilir. İçerisindeki çeşitli malzemelerle hem doyurucu hem de faydalı olan batırık ara öğün yemeğidir. Ayrıca diyet yapanlar için ideal tok tutucu bir lezzettir. Bizlerde sizler için bu eşsiz lezzetin nasıl yapıldığını araştırdık. İşte evde yapabileceğiniz en kolay batırık tarifi...

BATIRIK NASIL YAPILIR?

Yarım su bardağı köftelik bulgur

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Bir adet kuru soğan

Bir adet domates

Bir demetin yarısı maydanoz

Bir demetin yarısı nane

Bir adet yeşil biber

3 yaprak marul

İki dal taze yeşil soğan

İki buçuk su bardağı sıcak su

Birer çay kaşığı kimyon, pul biber karabiber

Bir çay bardağı limon suyu

Bir yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI;

Bulgurları önce ılık su da ıslayın. Aynı kısır gibi.

Daha sonra salça ve soğanı içine ekleyip yoğurun.

Tüm malzemeleri ince ince kesip içerisine ekleyin.

Onu da iyice yoğurduktan sonra baharatları ve nar ekşisini ekleyin.

Sulu tüketmek istiyorsanız 4 bardak su ekleyin.

Afiyetle tüketin...

Arpacık soğan ve etin buluştuğu lezzet! Antep usulü tepside soğan kebabı tarifi