Taliban üyesi eşinin işkencelerini Angelina Jolie'ye anlattı! ''Burnumu kesti hayatımı kararttı''

Taliban üyesi kocası tarafından burnu ve kulakları kesilen Bibi Aisha, Time dergisine kapak olmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. Angelina Jolie, konuk editör olduğu Time dergisinde Afgan Bibi Aisha ile röportaj gerçekleştirdi.

2010'da Taliban üyesi kocası tarafından burnu ve kulakları kesilen Bibi Aisha, Time dergisine kapak olmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. BM'nin iyilik elçisi Angelina Jolie, konuk editör olduğu Time dergisinde Afgan Bibi Aisha ile görüntülü bir röportaj gerçekleştirdi. Aisha, Jolie'ye 14 yaşında bir çocukken babası tarafından bir Taliban savaşçısıyla evlenmeye zorladığını, küçük bir kızken kendisine şiddet uygulayan ve ahırda hayvanlarla birlikte uyumaya zorlayan bir Taliban savaşçısıyla yaşamaya başladığını anlattı. Aisha, sadece kocası değil, ailesi tarafından da işkence gördüğünü belirterek "Bana her gün saldırdılar. Hiçbir hakkım yoktu" dedi. Jolie'ye, o günden beri 31 kez ameliyat masasına yattığını anlatan Aisha, hayalinin hemşire olarak insanlara yardım etmek olduğunu belirterek şöyle konuştu:

BENİ ÖLÜME TERK ETTİ

"Sözde kocam gelip beni dağlara götürdü. Ellerimi ve ayaklarımı bağladı. İlk kulağımı, sonra diğer kulağımı ve sonra da burnumu kesti. Sonra bana, 'Umurumda değilsin. Seni burada ölüme terk etmek istiyorum' dedi. Hayatta kalmayı başardım ve sonunda bir ABD üssüne götürüldüm. Sığınakta 9 ay geçirdim. Bana ne olduğunu bilmiyordum. Birden Time dergisi geldi ve fotoğrafımı çekti. Benim için kapılar açıldı."