Tahinlebi, Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında gündeme geldi. Bu sebeple izleyiciler tarifin detaylarını öğrenmek için araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Tahinlebi nasıl yapılır? İşte tahinlebi yapılışı...
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı tahin
KURABİYESİ İÇİN
1 yumurta
100 gr tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
TAHİN SOS İÇİN
1 çay bardağı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
İlk olarak kurabiyesi hazırlıyoruz. Tereyağımızı kaba alıyoruz içerisine yumurtamızı ekliyoruz. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve ardından 1 çay bardağı pudra şekerini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımızı karıştırdıktan sonra unu ekliyoruz ve üzerine 1 paket vanilya ilave edip yoğuruyoruz. Hamur orta kıvamlı olacak. Kurabiye hamurumuza merdane yardımıyla açıyoruz fazla ince olmadan. 180 derece fırında pişiriyoruz.
Muhallebi için 3 su bardağı süt ve 1 çay bardağı toz şeker ilave ediyoruz. 2 dolu çorba kaşığı un ve 1 dolu çorba kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
Kaynayan ve kıvam alan muhallebinin içine terayağ ve vanilya ekliyoruz. Daha sonra içerisine 3 yemek kaşığı tahini döküyoruz. Ve muhallebimiz hazır.
Tahin sosumuz için bir çay bardağı tahini bir kaba alıyoruz ve içerisine 4 yemek pudra şekerini ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Daha sonra kulplara muhallebileri döküyoruz. Ardından kurabiyeleri ufalıyoruz ve muhallebinin üzerine paylaştırıyoruz. Son olarak tahinli sosu döküyoruz.