Gelinim Mutfakta tahinlebi tarifi! Tahinlebi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'da bugün günün yemeği tahinlebi oldu. Ekran başındaki izleyicilerde Tahinlebi nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Sizler için hazırladığımız tahinlebi tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tahinlebi, Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında gündeme geldi. Bu sebeple izleyiciler tarifin detaylarını öğrenmek için araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Tahinlebi nasıl yapılır? İşte tahinlebi yapılışı...

TAHİNLEBİ MALZEMELERİ NELER?

3 su bardağı süt

2 tepeleme yemek kaşığı un

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağ

4 yemek kaşığı tahin

KURABİYESİ İÇİN

1 yumurta

100 gr tereyağ

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

2 buçuk su bardağı un

1 paket vanilya

TAHİN SOS İÇİN

1 çay bardağı tahin

4 yemek kaşığı pudra şekeri

TAHİNLEBİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak kurabiyesi hazırlıyoruz. Tereyağımızı kaba alıyoruz içerisine yumurtamızı ekliyoruz. 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve ardından 1 çay bardağı pudra şekerini ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımızı karıştırdıktan sonra unu ekliyoruz ve üzerine 1 paket vanilya ilave edip yoğuruyoruz. Hamur orta kıvamlı olacak. Kurabiye hamurumuza merdane yardımıyla açıyoruz fazla ince olmadan. 180 derece fırında pişiriyoruz.

Muhallebi için 3 su bardağı süt ve 1 çay bardağı toz şeker ilave ediyoruz. 2 dolu çorba kaşığı un ve 1 dolu çorba kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz. Karıştırıyoruz.

Kaynayan ve kıvam alan muhallebinin içine terayağ ve vanilya ekliyoruz. Daha sonra içerisine 3 yemek kaşığı tahini döküyoruz. Ve muhallebimiz hazır.

Tahin sosumuz için bir çay bardağı tahini bir kaba alıyoruz ve içerisine 4 yemek pudra şekerini ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.

Daha sonra kulplara muhallebileri döküyoruz. Ardından kurabiyeleri ufalıyoruz ve muhallebinin üzerine paylaştırıyoruz. Son olarak tahinli sosu döküyoruz.