Tacı tahtı kırıldı! Uzman isimden altın fiyatları için kritik uyarı! Eğer tekrar 899 TL'yi geçerse...

Yastık altı yatırımı olarak en çok tercih edilen altında Nisan ayının sonunda başlayan hareketlilik herkesi şaşırtmaya devam ediyor. FED'in faiz kararı sonrası fiyatlarda pek değişiklik görülmezken uzmanlardan yeni yorumlar geliyor. Bu hafta 888 TL seviyelerine kadar düşen gram altın sabahın ilk saatleriyle birlikte 897 TL seviyelerinde yerini aldı. Öte yandan uzmanlar altın fiyatları için yeni değerlendirmelerde bulundu. Bu nedenle yatırımı olan piyasaların son işlem gününde binlerce kişi uzman yorumlarını takip ediyor.

Tacı tahtı kırıldı! Uzman isimden altın fiyatları için kritik uyarı geldi. Küresel piyasalar bu hafta Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararına odaklanmıştı. FED'in faizi 50 baz puan artırmasının hemen ardından piyasalardaki son gelişmeler ve özellikle altın fiyatları mercek altına aldı. Fiyatlarda bu hafta önemli bir değişim gözlemlenmezken uzmanlardan yeni tahminler gelmeye devam ediyor.

FED FAİZ KARARI NASIL ETKİLEDİ?

Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 50 baz puan artırdı. Banka faizi yüzde 0.75 – yüzde 1.00 aralığına yükseltti. FED bilanço daraltmasına 1 Haziran itibarıyla başlanacağını ifade etti ve açıklamasında "Enflasyon risklerine karşı oldukça dikkatliyiz" ifadelerine yer verdi.

FED'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında pek bir değişiklik yaşandığı görülmedi.

GRAM ALTIN

ALIŞ(TL) 896,50

SATIŞ(TL)896,67

ÇEYREK ALTIN

ALIŞ(TL) 1.470,00

SATIŞ(TL)1.491,00

ONS ALTIN

ALIŞ($)1.875,81

SATIŞ($)1.876,12

BOMBA TAHMİN YAPILDI

Uzmanlar 900 TL bandının önemli bir seviye olduğunu ifade ederek fiyatların ise yaz aylarında yükseleceğini tahmin ettiklerini belirtmişti.

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer geçtiğimiz günlerde gram altının bin 250 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini ifade etmişti.

ALTININ KİLOGRAMI 903 BİN LİRAYA GERİLEDİ

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 903 bin liraya geriledi.

Altın piyasasında, en düşük 903 bin lira, en yüksek 915 bin 900 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,3 azalarak 903 bin liradan tamamladı.

Fed kararına altından ilk tepki! Hareketlilik başladı

Altın fiyatları dibi gördü olduğu yerden hızlıca dibe çakılıyor! Tarih verildi ibre iyice altüst olacak!