Süperyatta sır kasalar

Sicilya açıklarında batan İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch'e ait süperyatın enkazında hassas istihbarat verileri bulduğu iddia ediliyor. Dalgıçlar iki adet şifreli sabit diskin tutulduğu su geçirmez kasalar buldu.

İngiliz teknoloji milyarderi Mike Lynch'e ait süperyat Ağustos ayında fırtına nedeniyle Sicilya açıklarında batmıştı. 7 kişinin öldüğü yat faciasına ilişkin çıkan yeni iddialara göre, süperyatın enkazını inceleyen dalgıçlar, hassas istihbarat verileri buldu. Bu kapsamda yat enkazında son derece gizli bilgiler içeren iki adet şifreli sabit diskin tutulduğu su geçirmez kasalar olduğu düşünülüyor.

EK GÜVENLİK TEDBİRLERİ

İngiliz milyarderin kurucusu olduğu siber güvenlik şirketi aracılığıyla İngiliz, Amerikan ve diğer istihbarat servisleriyle iş birliği içindeydi. Yeni iddialardan sonra enkazın, aralarında Rusya ve Çin'in de bulunduğu hükümetlerin ilgisini çekeceğinden endişe ediyorlar. Enkazda çalışan bir yetkili, "Enkaz kaldırılıncaya kadar ek güvenlik altına alınması için resmi talep kabul edildi ve uygulamaya konuldu" dedi.