Sağlık Bakanlığı personeli alımı ne zaman? 2022 sağlık personeli atamaları hangi tarihte nasıl yapılacak?

Sözleşmeli sağlık personeli atamalarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan beklenen açıklama geldi. 27 bin sağlık personeli alımına ilişkin duyuru Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki 2022 Sözleşmeli sağlık personeli alımı ne zaman?

27 bin sağlık personel alımına ilişkin yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu personel alımına ilişki detaylar bugün Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki 27 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak, aranan şartlar neler, başvuru tarihleri belli mi?

Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alımı yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2022 yılının sonuna kadar sözleşmeli sağlık personeli istihdam edileceği öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından sağlık personeli alımının hangi kadrolara yapılacağı ve kadro dağılımı merak edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin, artan sözleşmeli kadrolarda önceliğin, yan dal uzmanları ile hizmet yükümlülüğünü tamamlayan hekimlere verileceğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla sözleşmeli sağlık personeli sayısının 27 bin olduğunu belirterek, "Daha uygun koşullarda istihdam fırsatı doğuyor. Artan sözleşmeli kadrolarımızda öncelik, yan dal uzmanlarıyla hizmet yükümlülüğünü tamamlamış hekimlere verilecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 2022 yılının sonuna kadar sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edilecek personel sayısı 27 bin olarak belirlendi.

29 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de sağlık personellerini yakından ilgilendiren bir karar yer aldı. Kararda yıl sonunca kadar istihdam edilecek personel sayısına ilişkin detaylar paylaşıldı.

27 BİN PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan karara göre; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında, sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2022 yılının sonuna kadar uygulanmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 bin olarak tespit edildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

27 bin sağlık personeli alımına ilişkin başvuru tarihleri ve şartların önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulması bekleniyor.

EN FAZLA KADRO UZMAN TABİP VE TABİPLERE

Resmi Gazete'de yer alan karara göre en fazla personel alımı uzman tabip ve tabip branşlarında olacak. 19 bin 694 uzman tabip sözleşmeli olarak görevlendirilecek. İkinci sırada ise tabip görevlendirmesi yer alıyor. Duyuruda 7 bin 114 tabip istihdamının yapılacağı bilgisi yer alıyor.

DİĞER KADROLAR DA BELLİ OLDU

Kararda ayrıca, 147 ebe, 38 sağlık memuru, 3 hemşire, 1 diyetisyen, 1 diş doktoru, 1 psikolog ve 1 sağlık teknikeri sözleşmeli olarak istihdam edileceği belirtildi.

İşte kadro dağılımı:

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI KADRO DAĞILIMI

Diş Tabibi: 1

Diyetisyen: 1

Ebe: 147

Hemşire: 3

Psikolog: 1

Sağlık Memuru: 38

Sağlık Teknikeri: 1

Tabip: 7.114

Uzman Tabip: 19.674

Toplam: 27.000