Sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri 2023! Öğretmen atama tercih ekranı için tıkla!

Son 20 yılın en büyük öğretmen ataması yapılıyor. 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri, atamaya başvuran adaylar tarafından araştırılıyor.

45 bin öğretmen ataması için süreç devam ediyor. Atama için mülakatlar 16 Nisan'da sona ermiş, sonuçlar ise 18 Nisan 2023 tarihinde açıklanmıştı. Sıra tercihlere geldi. Mülakattan geçen adaylar 2-6 Mayıs 2023 tarihleri arasında tercih yapacak. İşte sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri ve tercih ekranı...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİH YERLERİ 2023!

Sözleşmeli öğretmenlik tercih yerlerini, tercih ekranı üzerinden görebilirsiniz. Öğretmen atama tercih ekranı için tıklayın.

ATAMA YAPILACAK ALANLAR İLE BAŞVURUYA ESAS OLACAK TABAN PUAN VE KONTENJAN LİSTESİ

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Ön Başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapılmışsa Tercih Başvurusu aşamasında o alanda tercih yapılabilecektir

ATAMALAR

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir. Atama sonuçları 8 Mayıs 2023 tarihinde açıklanacak.