Sosyal medyayı sallayan fotoğraf! Angela Merkel Adolf Hitler'in kızı mı?

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf gündem oldu. Fotoğrafta, Adolf Hitler'in yanında bulunan kız çocuğunun eski Almanya Başbakanı Angela Merkel olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada yer alan bir fotoğrafta, Adolf Hitler'in yanında bulunan küçük kız çocuğunun Almanya'nın eski Şansölyesi Angela Merkel olduğu iddia edildi.

Hitler'in günlük yaşamının yer aldığı albümden çıkarılan fotoğrafın 1937 yılında yayımlandığı belirlenirken, Angela Merkel'in 1954 yılında doğduğu biliniyor. Buna göre, Merkel'in Hitler'in kızı olma ihtimali bulunmuyor.

Biyografilerinde Merkel'in babasının Almanya'da Lüteryen kilisesi papazı Horst Kasner, annesinin Danzig doğumlu İngilizce ve Latince öğretmeni Herlind Kasner olduğu belirtiliyor.

Adolf Hitler ile Angela Merkel'in çocukluğunu gösterdiği iddia edilen fotoğraf ise 1937'de yayınlanan, Hitler'in günlük yaşamından fotoğrafların yer aldığı albümden. Albümde Hitler'in yanındaki kız çocuğunun kim olduğu konusunda bilgi yer almıyor. Teyit.org'un haberinde, kız çocuğunun kimliğine dair bir şey söylemek mümkün değil.

Merkel'in çocukluk fotoğrafları, 2015 yılında "yılın kişisi" seçildiğinde Time dergisinde yer almıştı. Bu fotoğrafta Merkel 3 yaşında görülüyor.