İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? Son dakika İstanbul 15 günlük hava durumu

Son dakika hava durumu: İstanbul'da kar yağışının ne zaman başlayacağı, bazı ilçelerde Salı öğlen saatlerinde karla karışık yağmur yağmasıyla birlikte gündeme geldi. Meteoroloji, İstanbul ve İzmir dahil 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Tekirdağ'da ve İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili olmaya başladı. Peki İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte son dakika İstanbul 15 günlük hava durumu

İstanbul'a yılın ilk karı düştü. Karla karışık yağmur şeklinde görülen yağış sonrası vatandaşlar, İstanbul'a ne zaman kar yağacağını merak etti. Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sıcaklıklar ülke genelinde 10 derece birden düştü. Peki İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak? İşte son dakika İstanbul'da 15 günlük hava durumu

SON DAKİKA HAVA DURUMU: İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI GELİYOR!

Meteoroloji, İstanbul'un da aralarında olduğu 18 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, batı ve iç kesimlerde hissedilir miktarda (6-12 derece) azalması bekleniyor.

Ülke genelinin parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya'nın batısı ve Güney Marmara'da, İç Ege'nin ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada ise İstanbul'a kar yağışı uyarısı yapıldı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Meteoroloji'nin hava durumu verilerine göre İstanbul'da Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri karla karışık yağmur yağacak. Cumartesi ise İltanbul2un birçok bölgesinde kar yağışı görülecek.

İSTANBUL 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU