Benzine indirim geldi! İstanbul'da 25 Mayıs 2024 güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrolün düşmesi ile beraber akaryakıt fiyatlarının nasıl etkileneceğini merak ediliyordu. Benzine bu gece yarısından geçerli olmak üzere indirim geldi. 25 Mayıs 2024 Cumartesi itibariyle İstanbul'da 1 litre benzin ne kadar oldu? Güncel benzin, motorin, LPG fiyatları haberimizde...

22 Mayıs'ta 82,63 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı; dün, günü 81,9 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,26 düşüşle 81,69 dolar oldu. Brent petroldeki düşüş beraberinde benzine indirim beklentisi yarattı. Peki, benzine indirim geliyor mu ve gelen indirim ne kadar olacak? Tüm bu sorular yanıt buldu. İşte, 25 Mayıs Cumartesi günü güncel akaryakıt (beniz/mazot) fiyatları...

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

Benzine 25 Mayıs 2024 Cumartesi gününden itibaren 1 lira 38 kuruş indirim geldi.

İSTANBUL AVRUPA YAKASI 25 MAYIS 2024 CUMARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 41,31 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 38,84 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 41,25 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 38,79 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 38, TL

AKARYAKITTA TEK FİYAT DÖNEMİ 15 MAYIS İTİBARIYLA BAŞLADI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Kurul kararına göre, 15 Mayıs 2024 itibarıyla akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak.

FARKLI AKARYAKIT, TEK FİYAT

Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi.