Sömelek köfte tarifi: Gelinim Mutfakta sömelek köfte malzemeleri ve yapılışı

Sömelek köfte tarifi aramaları, Kanal D'de ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programı ile artışa geçti. Bugün gelinler kayınvalidelerden en yüksek puanı almak için sömelek köfte yapacak. Gün sonunda en yüksek puanı alan gelin, çeyrek altının sahibi olacak. Peki, Gelinim Mutfakta sömelek köfte malzemeleri ve yapılışı nasıl?

Gelinim Mutfakta sömelek köfte malzemeleri ve yapılışı merak konusu oldu. Hafta içi her gün Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Sömelek köfte oldu. İzleyiciler sömelek köfte yapılışı için gerekli malzemeleri araştırmaya başladı. Peki, Sömelek köfte nasıl yapılır?

Sömelek köfte tarifi

Kahramanmaraş mutfağının güzeli sömelek köfte tarifi irmik ve kıyma ile hazırlanıp üzerine sos dökülüp servis edilen bir yemektir. İşte sömelek köfte için gerekli malzemeler ve yapılışı...

Köfte için Malzemeler

1 su bardağı köftelik ince bulgur

1 su bardağı kaynar su

200 gr. yağsız kıyma

½ su bardağı irmik

2 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Kimyon

Sosu için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

2 yemek kaşığı kuru nane

½ su bardağı su

Servis Etmek için Malzemeler

Sarımsaklı yoğurt

Sömelek Köfte yapılışı

Köfte için

Bulguru karıştırma kabının içerisine alın.

Bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip bir havlu kağıtla kapatın ve şişmeye bırakın.

Suyunu çeken bulgurun üzerine kıyma, irmik, un, yumurta, biber salçası, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip iyice yoğurun.

Hazır olan köfte harcınızı düz uç taktığınız sıkma torbanıza alın.

İsterseniz elinizle de köfteyi hazırlayabilirsiniz.

Serçe parmağı kalınlığında 3 parmak genişliğinde ince uzun köfteler hazırlayın.

Ellerinizi ıslatarak köftenizin uç kısımlarını düzeltin.

Tencerenizi ocağa alın ve su ilave edip kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine hazırladığınız köfteleri ilave edip 6 – 7 dakika haşlayın.

Haşlanan köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağın içerisine alın.

Sosu için

Tavanızın içerisine tereyağı ilave edin ve eritin.

Eriyen tereyağın içerisine salçayı ilave edip kavurun.

Tuz, karabiber ve kuru naneyi ilave edip karıştırın.

Üzerine su ilave edip salçayı açın.

Hazır olan sosun içerisine haşladığınız köfteleri alın ve iyice harmanlayın.

Servisi için

Bir karıştırma kabında yoğurt ve ezilmiş sarımsakları karıştırın.

Servis edeceğiniz tabağın içerisine sosladığınız köfteleri dizin.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin ve servis edin.