Posta
Soğan çorbası tarifi, soğuk günlerde iç ısıtan çorba tarifi olan merak ediliyor. Tam bir şifa kaynağı olan soğanın baş malzeme olarak karşımızı çıktığı bu lezzet farklı çorba tarifi arayışı olanlar için birebir. Peki, soğan çorbası nasıl yapılır, soğan çorbası malzemeleri nelerdir? Tüm bu soruların yanıtı haberimizin detaylarında...
Posta'da yer alan habere göre, şifa kaynağı olarak tüketilen soğan ile farklı bir çorba tarifi arayışı olanları buluşturan bu eşsiz lezzet hastalıkları önlemek ve bağışıklığı güçlendirmek için sağlık arayanların imdadına yetişiyor.
SOĞAN ÇORBASI TARİFİ
SOĞAN ÇORBASI TARİFİ MALZEMELER
* 5 adet orta boy soğan
* 5 diş sarımsak
* 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 litre su (H2O)
Soğan: A, B ve bol miktarda C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi vücuda çok faydalı maddelerin yanı sıra antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım artırıcı fermentler.
Sarımsak: A, B ve bol miktarda C vitamini ile grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen allicine, alin, iyot ve kükürt...
Zeytinyağı: Uçucu yağlar, fenol bileşikleri, nişasta, kalsiyum ve bol miktarda C vitamini...
Nişasta: Protein, karbonhidrat.
Kaşar: Kalsiyum, fosfor, protein, karbonhidrat.
İncecik piyaz şeklinde doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
Suyu ilave edilip kaynamaya başlayınca, su ile çözülen nişasta da çorbaya eklenir.
2 dakika da bu şekilde kaynayan çorbanın üzerine kroton ekmek ve rendelenmiş kaşar eklenerek servise sunulur.