Sizi hayrete düşürecek 10 ilginç bilgi! Firavun'a pasaport çıkarttılar

Bilmediğiniz ama öğrenince hayrete düşeceğiniz yaşamdan teknolojiye, kültürden hayvanların yaşamına kadar sizi şaşırtacak 10 ilginç bilgiyi sizler için derledik.

1. Dünya nüfusu bir elmaya sığabilir!

Dünyada yaşayan tüm insanları oluşturan atomlardaki boşluklar çıkarılırsa tüm dünya nüfusu bir elmaya sığabilir.

2.Kafaları kopsa bile yaşıyorlar!

Hamam böcekleri kafaları kopsa bile birkaç hafta daha yaşayabilirler. Hatta bu böceklerin nükleer saldırılardan sağlam çıktığı da iddia ediliyor.

3. Televizyon izlerken olduğundan iki kat daha fazla kalori harcatan aktivite!

Uyumak! Yanlış duymadınız. Uyumak, televizyon izlemekten yaklaşık iki kat daha fazla kalori yaktırıyor.


4.Fransa'ya girebilmek için pasaport şart!

Firavun 2.Ramses'in bedenini restorasyon nedeniyle Fransa'ya götürebilmek için Mısır hükumeti Firavun'a pasaport çıkarmak zorunda kaldı!

5.Dişi geyikler ağlayan bebeklerin yardımına koşuyor!

Geyiklerin içgüdüleri ağlayan bir bebeğe karşı çok hassastır. Bunun nedeni bebek ağlaması ve yavru geyiklerin ağlama ses frekanslarının aynı olmasıdır. Bu durum aslında çoğu canlı da farklı şekillerde görülüyor. Mesela insanlarda yavru kedi, köpek ve bebek ağlaması beyinde yardım etme içgüdüsünü ortaya çıkarıyor.

6.Kuzgunların insanlardan daha çok gelişmiş muhteşem adalet kavramı!

Kuzgunlar yemek buldukları zaman kendi aralarında eşit şekilde paylaşıyorlar. Bir kuzgun kendisine düşen paydan daha fazla alırsa diğer kuzgunların güveni azalıyor ve ilişkilerini kesiyorlar.

7.Bir odaya girdiğimizde oraya neden gittiğimizi unuttuğumuzun bir açıklaması var!

Psikologlara göre, bir kapıdan geçmek "giriş amnezisi" denilen bir mekanizmayı aktive ediyor, bu da bir grup hatırayı diğerlerinden ayıran bir mekanizma. Yani, fiziksel olarak bir kapıdan geçmek bazı şeyleri unutmamıza neden oluyor. Bunun nedeni başka bir mekansal gerçeğe geçtiğimizde, beynimizin çevre uyum ve düşünme sürecini yeniden kalibre edebilmesi için zamana ihtiyacı olması.

8. Kokulu yangın alarmı!

Air Water Safety Service adlı Japon bir şirket, wasabi kokulu bir yangın alarmı geliştirdi. En büyük avantajlarından biri de koku ile aktive olduğu için sağır insanlara karşı oldukça faydalı!

9.Bu yemeği kafanıza peçete geçirmeden yiyemezsiniz!

Fransa'da bu yemek kiraz kuşundan yapılıyor. Yemeği yapmak için kiraz kuşu, incirle doldurulup bir ay bekletiliyor. Daha sonra konyağa batırılıp kızgın ocakta kızartılıyor. Bu yemeği yerken kafanızı peçeteyle kapatmanız tavsiye ediliyor. Bazı insanlar peçeteyle kapanmanın yemeğin tadına varmanızı kolaylaştırdığını söylüyor, bazı insanların ise bu güzel hayvanı yediklerini Tanrı görmesin diye böyle yaptıklarına dair batıl inancı var.

10. Yıllık maaşları 31,900 dolar olan ''kuzgun ustaları''!

Londra Kulesi'nde Büyük Britanya için sembolik bir anlam taşıyan kara kuzgunlar bulunuyor. Buradaki kuzgun ustaları, kuşları beslemek ve onları tehlikelerden korumakla görevli. Yıllık maaşları ise 31,900 dolar!