Sinsi plan! Batı neden Erdoğan'ı hedef alıyor?

28 Mayıs'ta yapılacak olan 2. tur seçimlerine kısa bir süre kaldı. Batı ise, kesintisiz şekilde Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almaya devam ediyor. Batı medyasının niçin Başkan Erdoğan'a karşı bir politika yürüttüğünü irdeleyen Modern Diplomac, dikkat çeken bir analize yer verdi.

Türkiye'de seçimler 2. tura kalmışken hem Türkiye'nin hem de dünyanın gözü yaklaşmakta olan 28 Mayıs'a çevrilmiş durumda. Dünya medyasında hemen hemen her gün, Türkiye'deki seçimler ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili haberlere yer veriliyor.

14 Mayıs seçimlerine kadar CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu güzellemesi yapan Batı medyası son zamanlarda bu politikasından dönmüş durumda.

Başkan Erdoğan'dan ikici tur açıklaması: Bizi yüzüstü bırakmayacağını düşünüyorum

Avrupa'daki akademik çalışmaları ve gazeteleri inceleyen Modern Diplomacy'de ise 'Batı medyasının niçin Başkan Erdoğan'ı kötülemeye çalıştığı' ile ilgili bir analize yer verildi.

"Kitle iletişim araçları yalnızca olaylar hakkında haber yapmakla kalmaz, bunun yanı sıra kamuoyunu istediği yöne de çevirebilir" yargısına yer verilen haberde "Medyanın kamuoyu üstündeki etkisi göz ardı edilemez. Erdoğan hakkında çıkan olumsuz haberler sonucunda insanlar gerçek olmayan haberlere daha çok inanmaya başladı" ifadelerine yer verildi.

ABD basınından çarpıcı 2. tur yorumu: Diktatörler ikinci tura kalmaz

Okuyucuları uyaran gazete, "Erdoğan'ın politikaları ve liderliği hakkında daha kapsamlı bilgi edinmek gerek ve Batı'nın haberleriyle sınırlı kalmamak gerek. Batı medyası Erdoğan'a karş ön yargılı bir politika izliyor" dedi.

Avrupa'nın bunu muhalefete çıkar sağlamak için de gerçekleştirdiğini ifade eden gazete, "Ancak her gazete Erdoğan karşıtı değil. Bazı medya kuruluşları daha tarafsız bir gözle Erdoğan'ın başarılarını ve başarılı politikalarını kabul etti" ifadelerinde bulundu.

Dünyanın gözü Türkiye'de... İkinci turun favorisi kim?

OPTİMAR Araştırma Başkanı Daşdemir, ikinci turda Erdoğan'ın alacağı oyu açıkladı