Siirt seçim sonuçları 2023 - İlçe ilçe Siirt seçim sonuçları ve oy oranları

Siirt seçim sonuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Milyonlarca seçmen bugün oy kullanmak için sandıklara gitti ve oylarını kullandı ve oy erme işlemi saat 08.00-17.00 arasında gerçekleşti. Peki, Siirt Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları açıklandı mı? Siirt seçim sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Siirt seçim sonuçları yayın yasağının kalkmasıyla açıklanmaya başlandı. 14 Mayıs seçimlerinde Van Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için oylarını kullandı. Peki, Siirt Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları açıklandı mı, kim kazandı? Hangi parti Siirt'te kaç oy aldı?

SİİRT SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye, 14 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için vatandaşlar saat 17:00'ye kadar oy verdi. YSK saat 18:30 itibarıyla seçim yasaklarının kalktığını duyurdu. Siirt seçim sonuçları aşağıdaki linkte!

SEÇİM SONUÇLARINA BU LİNK ÜZERİNDEN ULAŞIN!

İKİNCİ TURA KALIRSA OYLAR NASIL KULLANILACAK?

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanmadığı takdirde seçim ikinci oylamaya kalacak. İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.