Sicil affı 2022 ne zaman çıkacak, kimler yararlanacak? Sicil affı çıktı mı?

Sicil affına yönelik araştırmalar devam ediyor. Kredi veya kredi kartında dolayı sicili bozulan çoğu kişi konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Meclis'te gündeme gelen af için kanun çıkartılmasını yönünde karar alınmıştı. Sicil affı çıktı mı? Sicil affı ne zaman çıkacak, kimler yararlanacak?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren sicil affı için bekleyiş devam ediyor. Torba yasa ile gündeme gelen konuda affın gelmesiyle beraber Bankalar Birliği Risk Merkezi, borcunu ödeyen veya yapılandıranlar borçları olanları tamamen silecek. Sicil affı çıktı mı? Sicil affı ne zaman çıkacak, kimler yararlanacak?

SİCİL AFFI ÇIKTI MI?

Sicil affında durum şu şekilde;

Kişi ya da şirketlerin borçlarını 1 Temmuz 2023'e kadar ödeyenlerin veya yapılandıranların, Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki kayıtları silinecek.

SİCİL AFFI KİMLER YARARLANACAK?

Sicil affıyla birlikte yaklaşık 10 milyon kişi hakkındaki kayıtlar silinecek. Teklifin ilgili maddesine göre, sicil affından ana para ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim'den önce olanlar faydalanabilecek.

SİCİL AFFI NEDİR?

Kredi ve kredi kartının yanı sıra karşılıksız çek, protestolu senet gibi borçların ödemesini geciktirenler için uygulanan düzenlemeye sicil affı deniyor.