90 gün üzeri sigortası olanlar paranızı direkt alabilirsiniz! SGK'ya yazıyı getirene 16.500 TL verilecek!

SGK tarafından çalışan vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Doğum parası aracılığıyla SGK'ya yazıyı getirene 16.500 TL verilecek. 90 gün üzeri sigortası olanlar paranızı direkt alabilirsiniz. SGK milyonlarca kişi çeşitli destek ödemeleri sunmaya devam ediyor. Bu ödemelerin en bilinenleri arasında doğum parası yer alıyor. Doğum yapan annelere doğumdan sonraki 112 günü kapsayacak şekilde ödemeler yapılıyor. Elbette bunun bazı şartlar var. Brüt maaşa göre annelere doğum izin parası yatırılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışan anneler için yeni ödemeler devreye alıyor. Bu ödemelerden birisi de doğum parası olarak karşımıza çıkıyor. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zam sonrası en düşük ödeme tutarı ise 112 gün için 16.103 TL olarak hesaplandı. Ancak çalışan annelerin 1 yıl içinde en az 90 gün sigortasının yatırılmış olması en önemli şart olarak öne çıkıyor. Öte yandan doktordan alınan raporun iş yerine teslim edilmesi de gerekiyor.

SGK ÖDEMELERE BAŞLADI

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) çalışan anneler için devreye aldığı birisi de doğum parasıdır.

112 GÜNÜ KAPSIYOR

Yapılan bu ödemeler 112 günü yani kısacası 16 haftalık bir süreci kapsıyor. Ocak 2023'te ödeme tutarları bir kez daha artacak.

RAPORUN TESLİM EDİLMESİ ŞART

Öte yandan doktordan alınan raporun iş yerine teslim edilmesi en önemli şartlardan birisi oluyor.

DESTEKLER BELİRLİ BİR YAŞA KADAR SÜRÜYOR

Devlet tarafından doğum yapan annelere sunulan bu destekler gebelik anından itibaren başlıyor ve bebek doğduktan sonraki süreçlere kadar devam ediyor.

16 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Örneğin 6.471 TL brüt maaşı olan birisine en düşük ödeme tutarı 16.103 TL şeklinde oluyor.

Unutanın hakkı sıfırlanıyor! SGK'da hemen bakın! Genç yaşlı çalışan çalışmaya herkes yararlanacak...