SGK'dan deprem bölgesi için ilaç kararı! Reçetesiz alabilecekler!

Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası vatandaşların kullandıkları ilaçlar çöken ya da büyük hasar alan evlerinde kaldı. Düzenli ilaç kullanan vatandaşların mağdur olmaması adına SGK reçetesiz alım yapılabileceğini duyurdu...

SGK'dan deprem bölgesi için ilaç kararı geldi. 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bine yıkılırken, binlercesi de büyük hasar aldı. Yaşamın durduğu deprem bölgesinde çadırlarda kalan vatandaşların kullandıkları düzenli ilaçlar için harekete geçildi.

REÇETESİZ ALABİLECEKLER!

SGK: Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgelerde ikameti bulunanlar, raporlu ilaçlar ve tıbbi malzemeleri bir defaya mahsus reçetesiz temin edebilecek.

Türk Eczacıları Birliği konuya ilişkin açıklama yaptı. TEB'den yapılan resmi açıklamada Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye'de reçetesiz ilaç verileceği belirtildi.

Kronik hastalık raporu olan ve son üç ay içerisinde ilaç alan kişiler tek sefere mahsus olmak şartıyla eczanelerden reçetesiz ilaç alabilecekler.