SGK'dan çalışan annelere 325 Euro destek! Çalışan anneye destek başvurusu nasıl yapılır? SGK 325 euro destek başvurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından; İstanbul, Ankara ve İzmir'de çalışan annelere 325 Euro bakıcı yardımı yapılacak. Avrupa Birliği'nin finansman desteği sağladığı projeyle küçük çocuğu olan kadınların bakım sorumlulukları nedeniyle işten ayrılma riskini en aza indirgemek veya istihdama katılmaları amaçlanıyor. Peki Çalışan anneye destek başvurusu nasıl yapılır? İşte SGK 325 euro destek başvurusu ile ilgili ayrıntılar...

Çalışan annelere 325 Euro destek başvurusu için sorgulamalar hız kazandı. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ilde uygulanacak projeyle 12 ay boyunca çalışan annelere ayda 325 euro bakıcı desteği verilecek. Çalışan annelere 325 euro destek ödemesiyle ilgili ayrıntılar belli oldu. Yaklaşık 12 bin Türk Lirası olan yardımdan faydalanmak için bazı şartlar bulunuyor. Buna göre Çalışan anneye destek başvurusu nasıl, ne zaman yapılır? İşte SGK 325 euro destek başvurusu

SGK'DAN ÇALIŞAN ANNELERE 325 EURO DESTEK!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamlandı.

SGK ile Avrupa Birliği arasında yürütülen proje kapsamında, 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek ödemesi verilecek. Çalışan annelere 325 Euro destek projesinin başvuru şartları ve kapsamı belli olurken, yapılacak ödemeler karşılıksız şekilde hesaplara aktarılacak.

SGK 325 EURO DESTEK ŞARTLARI NELERDİR?

Söz konusu uygulamadan haberdar olan yüz binlerce anne, başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadığını araştırmaya başladı. SGK ve AB tarafından yürütülen projenin nihai başvuru şartları henüz paylaşılmasa da, şu ana kadar belirlenen kriterler şu şekilde:

- İstanbul, İzmir ya da Ankara'da ikamet ediyor olmak

- 36 aydan küçük bebek sahibi olmak

- En az 12 ay süreyle sigortalı olarak çalışıyor olmak

ÇALIŞAN ANNEYE DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Projeden yararlanma şartları ve başvuru linki, SGK tarafından ilerleyen günlerde duyurulacak. Proje sayesinde hem anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcıları istihdamı teşvik edilecek.