Kanal D'de hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında bugün şenlik böreği günün yemeği seçildi. Lezzetli tarifler ekrana geldiği programı Nursel Ergin sunuyor. Peki, Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Yiyenin bir daha istediği şenlik böreği tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.
6 adet yufka
300 gram beyaz peynir
15 dal maydanoz
1su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 litre süt
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
ŞENLİK BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle peyniri bir tabağa alıp ufalıyoruz ve maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyıyoruz ve peynirle karıştırıyoruz.
Yumurtaları bir karıştırma kabına kırıyoruz ve yağın üçte ikisini yumurtaların üzerine döküp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz.
Sütü de üzerine ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kalan yağ ile böreği yapacağımız tepsimizi yağlıyoruz.
İlk yufkayı hafif hafif buruşturarak tepsinin yarısına yerleştiriyoruz ve diğer yufkayı da aynı şekilde buruşturarak diğer yarısına yerleştiriyoruz.
Üzerine peynirli harcın yarısını serpiştiriyoruz üzerine sütlü harcımızından bir kaşık ile her yerine gelecek şekilde azar azar döküp ıslatıyoruz.
Diğer iki yufkayı da yine aynı şekilde koyuyoruz kalan peynirin hepsini üzerine serpiştiriyoruz yine sütlü harçtan her tarafı ıslanacak şekilde döküyoruz.
Son kalan 2 yufkayı da yine buruşturarak aynı şekilde koyup kalan sütlü harcımızı her tarafı eşit miktarda gelecek şekilde böreğin üzerine döküyoruz. Üzerine susam ve çöreotu döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırına pişme üzere bırakıyoruz.Fırının ısı ayarına yufkanın kalınlığına ve büyüklüğüne göre pişme süresi değişebilir.