Sektörleri finanse edecek güce sahibiz

Ankara Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Türk bankacılık sektörünün çok güçlü bir yapısı olduğunu belirtti.

Ankara Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, önümüzdeki dönemde öngörülebilirlik ve beklentileri doğru yönetmenin çok önemli olduğunu söyledi. Bankacılık sektörünün mevduat kabiliyeti, özkaynak yapısıyla sektörleri finanse edebilecek güce sahip olduğuna değinen Çakar, "Türkiye bankacılık sektörü büyüklüğü, kredi çeşitliliği, sektörel dağılımıyla rasyonel ve güçlü yapıdadır. Önümüzdeki süreç itibarıyla öngörülebilir olmak beklentileri doğru yönetmek çok önemli" diye konuştu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar (solda), ATO Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti.

ATO Başkanı Gürsel Baran ise yüksek faize karşı olduklarını ve bunun bir sorun olduğunu belirterek, "Döviz kurlarında da istikrarlı bir seyir istiyoruz" diye konuştu. Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine en fazla reel sektörün maruz kaldığına işaret eden Baran, "Bu süreçte reel sektörümüz en büyük desteği Ziraat Bankası'nın da aralarında olduğu kamu bankalarından gördü. Kamu bankaları elini taşın altına koymuştur" dedi.