Şeker pancarı alım fiyatı 2022 kaç TL? Şeker pancarı fiyatları ne kadar?

Şeker pancarı alım fiyatları belli oldu. Konuya dair açıklama ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den geldi. Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla yüzde 245 artırma gerçekleştirildiğini belirtti. Şeker pancarı fiyatları ne kadar oldu? Şeker pancarı alım fiyatı 2022 kaç TL?

Şeker pancarı fiyatları hakkında detaylar merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanı Tahir Kirişçi, şeker pancarı alım fiyatını resmi hesabı üzerinden duyurdu. Peki, Şeker pancarı fiyatları ne kadar oldu? Şeker pancarı alım fiyatı 2022 kaç TL?

ŞEKER PANCARI FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Tarım ve Orman Bakanı Tahir Kirişçi, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Kirişçi, "Şeker pancarı alım fiyatlarımızı geçen yıla göre yüzde 245 artırarak 1400 TL olarak belirliyoruz. Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi vereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Tahir Kirişçi'nin açıklamaları şu şekilde:

"Hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde her zaman olduğu gibi üreticimizin yanında durmaya devam edecektir. Yaptığımız tarımsal desteklemelerde olduğu kadar emeğin hakkını koruyacak uygulamalarımızla da bundan ödün verememe konusunda kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üretmeden bu ülkenin refah ülkesi olması, gelişmesi, başka türlü mümkün değildir. Şeker pancarı üreticilerimize de yine bu anlayışla destek vermeye devam edeceğiz. 1 ton şeker pancarı baz alım fiyatı, 2021 yılı ürünü için bildiğiniz gibi 420 TL olarak belirlenmiştir. Ancak küresel boyutta enerji ve girdi maliyetlerinde yaşanan gelişmeleri dikkate alarak 2021 yılı pancar baz alımı fiyatına her ton için ilave 15 TL prim destekleme ödemesi yaptık. Böylece pancar üreticilerimize yaklaşık 100 milyon TL destek sağlamış olduk. 2022 yılı sezon alımları için de artan girdi maliyetlerine ve pahalılığa karşı çiftçilerimizi korumak adına gerekli çalışmaları bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bu yılki şeker pancarı alım fiyatını, ton başına 1400 TL olarak açıklıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilere, ton başına 50 TL kota tamamlama primi de ilave olarak verilecektir. Böylece şeker pancarı alım fiyatı, yüzde 245 artışla ton başına 1450 TL olmuştur. Hayırlı olsun."