Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim sandık görevlisi ücreti ne zaman yatar?

Seçim parasının ödeneceği tarihler, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık başında görev alan kişilerce sorgulanıyor. Seçim görevlisi ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor. Geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirilen seçimlerde sandık başında yer alan görevlilere ödemelerin nisan ayı sonuna kadara yapılması bekleniyordu. Peki seçim parası yattı mı, ne zaman yatacak? Seçim sandık görevlisi ücreti ne zaman yatar? İşte detaylar...

Sandık görevlisi ücretinin ödeneceği tarih, 2024 belediye seçimlerinde görevli olanlar tarafından sorgulanıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde görev alan kamu çalışanları, memur maaşı katsayı oranına göre seçim parası alıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanlığında yapılan yerel seçimlerde, seçim görevlisi olarak yer alan memur ve Seçim sandık görevlilerinin alacakları ücretler belli oldu. Buna göre Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim sandık görevlisi ücreti ne zaman yatar?

SEÇİM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara yatırılacağı tarih henüz açıklanmadı.

31 Mart 2024 Pazar Mahalli İdareler Seçiminde görev alan görevlilere ödemelerin nisan ayı sonuna kadara yapılması bekleniyordu. Seçim paralarının Mayıs ayı içerisinde ödemesi bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİLERİNE ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak. Ödemelerin sorgulaması ise banka hesaplarından yapılabiliyor.

2024 SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sandık başında görev alan sandık kurulu üyeleri YSK'nın belirlediği tutarlarda seçim parası alıyor.

2024 yılında 31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanlarının alacağı ücretler belli oldu.

Buna göre; 31 Mart 2024 Pazar günü sandıklarda görev yapan sandık kurulu başkanları 2 bin 947 lira ücret alacak. Sandık görevlilerine ise 2 bin 88 lira ödeme yapılacak. Bina sorumlularına 2.936 TL, partili üyelere ise 696 lira ödenecek.