Sarıyer böreği tarifi ve malzemeleri | Gelinim Mutfakta Sarıyer böreği nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta'da günün yemeği Sarıyer böreği oldu. Gelinler bu böreği en iyi şekilde yapmaya çalışacak, kayınvalideler ise kendi gelinlerini bulup en yüksek puanı vermeye çalışacak. İzleyiciler de Sarıyer böreğinin yapılışını araştırmaya başladı. İşte Sarıyer böreği tarifi ve malzemeleri...

Sarıyer böreği tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Gelinim Mutfakta'da bugün gelinler Sarıyer böreğini yapacak. İzleyiciler de bu böreğin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, Gelinim Mutfakta Sarıyer böreği nasıl yapılır? Sarıyer böreği malzemeleri nelerdir?

SARIYER BÖREĞİ MALZEMELERİ

Hamuru için:

4 su bardağı un

1.5 su bardağı su

250 gram tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

İç Harç için:

250 gram kıyma

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

1 çay kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

İç harcımızı hazırlayarak böreğimizi yapmaya başlayalım. Bunun için soğanımızı küçük küçük doğrayalım.

Tavamızı ocağa alalım ve içerisine sıvı yağ aldıktan sonra soğanlarımızı ekleyelim.

Soğanlarımız hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave ederek kavuralım.

Kıymalarımızın rengi döndükten sonra baharatlarımızı ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım, ocaktan alalım.

İç harcımızın daha kolay soğuması için bir kaseye alalım.

Sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim ve kaseye alalım.

Üzerine süt v sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım.

Yufkamızın bir tanesini tezgaha alalım, üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine yayalım. Burada yufkaları bir örtü altında tutalım, kullanacağımızı çıkartalım.

2. yufkamızı da üzerine alalım ve sostan sürelim. 3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde üst üste dizelim.

Son katı yerleştirdikten sonra sostan sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına iç harcından yerleştirelim.

Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. "U" şeklini vererek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım.

Diğer yufkalarımızı da 5'erli olarak aynı şekilde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.

Kalan sosumuzun üzerine sıvı yağ ilave edelim. Fırça ile böreklerimizin üzerine güzelce sürelim.

Hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.