Sabah
Sarımsak, her yemekte kendine özgü aroması ile muhteşem lezzet katan bir besin. Türk mutfağında kendine hatırı sayılır bir yer bulan ve fazlaca tüketilen sarımsağı dış kabuğundan ayırmak bazen zor gelebiliyor. Bu nedenle kolay sarımsak soyma teknikleri çok merak ediliyor. Ancak sarımsak soymak için aranan pratik yöntemler, genellikle boşa çıksa da aslında çok etkili 4 çözüm yolu bulunuyor.
Sabah'ta yer alan habere göre, süper lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu sarımsak, soymanın o kadar da kolay olmaması nedeniyle birkaç tariften ilk çıkarılan malzemelerden biri olabilir. Fakat sarımsağı soymak yerine birkaç teknik denemek, dakikalar içerisinde tüm sorunu çözmeyi sağlıyor.
İşte çok merak edilen 4 etkili sarımsak soyma tekniği...
1- MİKRODALGA TEKNİĞİ
Bütün bir sarımsağı alın ve mikrodalgaya koyun.
30 saniyeye ayarlayın.
Bittikten sonra sarımsakları çıkarın ve ellerinizin arasında hafifçe ovalayın
Hemen kabuklarının birbirinden ayırdığınızı fark edeceksiniz.
Böylece istediğiniz kadar diş sarımsağı kolayca ayıklayabilirsiniz.
2- SALLAMA TEKNİĞİ
Tüm sarımsakları birbirinden kabaca ayırın ve kapaklı bir kaseye koyun.
Kasenin kapağını sıkıca kapatın.
Kasenin her iki yanından sıkıca tuttuktan sonra iyice sallayın.
Kapağı açın ve kabukların ayrılıp ayrılmadığını kontrol edin.
Eğer kabukların ayrılmadığını görürseniz, kapatıp tekrar sallayın.
Bu teknik, fazla çaba harcamadan saniyeler içerisinde tüm kabukları soymanızı sağlayacak.
3- EZME TEKNİĞİ
Ezme işlemi, sarımsağı kabuğundan ayırmanızı sağlayan bir diğer kolay tekniktir.
Sarımsağı, ezmenin tek dezavantajı şeklini koruyamamasıdır. Fakat yemeklerin içerisinde yalnızca aromasını vermesini istediğiniz durumlarda kolaylıkla kullanabilirsiniz.
Bir sarımsağı alın ve üzerine yatay olarak bir bıçağı yerleştirin.
Avcunuzu kullanarak bıçağa baskı kullanın ve ezin.
Ezildikten sonra kabuğunu sarımsaktan kolayca ayırabilirsiniz.
4- SICAK SU TEKNİĞİ
İlk olarak sarımsakları bir kapta toplayın.
Bu kaba kaynar su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika bu su içerisinde bekletin.
Süre dolduktan sonra sarımsakları çıkarın. Kabuğunu soymak istediğinizde ne kadar soyulduğuna inanamayacaksınız.
Sıcak su, kabuğu gevşeterek sarımsaktan kolayca ayrılmasını sağlayacak.