Şanlıurfa'da okullar ne zaman açılacak? Şanlıurfa'da yarın okullar tatil mi?

Şanlıurfa'da meydana gelen sağanak nedeniyle evleri su bastı. Olumsuz hava koşulları okulları etkiledi. Peki, Şanlıurfa'da yarın okullar tatil mi? Şanlıurfa'da okullar ne zaman açılacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış sonrası birçok evi su basarken, kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Şanlıurfa Valiliği, okulların kapanmasına ilişkin son durum açıklamasında bulundu. Şanlıurfa'da yarın okullar tatil mi? Şanlıurfa'da okullar ne zaman açılacak?

ŞANLIURFA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Şanlıurfa Valiliği, sağanak nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Bu nedenle il genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 15 Mart Çarşamba ara verildiği aktarılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA EVLERİNDEN ÇIKMAYIN"

Kentte etkili olan yağış sonrası sahada incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, daha sonra Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) alınan tedbirler ve sahada yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Ayhan, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını isteyerek, "Tabii bu yağış arttıkça da özellikle Harran bölgesindeki yerleşim yerlerinin olsun, tarımsal arazilerin de bir risk altında olduğunu da söyleyebilirim. Bu konuda DSİ'miz ve ilgili birimlerimiz teyakkuzda hazır beklemekte. Tabii bazen insan iradesini aşan bir durum olduğunu da söylemek istiyorum. Ama biz elimizden geldiği kadar tüm kurumlarımızda birlikte bu süreci. İnşallah sağlıklı bir şekilde kazasız belasız gidereceğimi söyleyebilirim. Tabii bu yağmur rahmettir. Bu rahmetin de bu tür zahmetli taraflarda olabilmekte. İnşallah zahmetli tarafın da en az sıkıntıyla hep birlikte atlatacağız. Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, dikkatli olsunlar, araç trafiği çok yoğun olmasın diye okullarımızı da tatil ettik." ifadelerini kullandı.