Bu uygulamaları hemen silin! Tehlike saçıyor, paralar buhar oluyor

Play Store'daki bazı uygulamaların kullanıcıların hem bilgilerini hem de parasını çaldığını tespit edildi. Söz konusu uygulamaları binlerce kişinin indirdiği de görüldü. Güvenlik uzmanları yaşanan bu gelişmelerin ardından akıllı telefon kullanıcılarına dikkat çeken uyarılarda bulundu. Uzmanlar mutlaka dikkat edilmesi gereken adımları maddeler halinde açıklandı. Son olarak sayısı sekiz olarak açıklanan zararlı uygulamalar listesindeki sayı ise 35'e ulaştı.

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısını ilgilendiren önemli bir gelişme aktarıldı. Son aktarılan bilgilere göre, Play Store'da kullanıcı dostu olmayan bazı uygulamalar tespit edildi. Play Store'da yer alan bu uygulamaların hesaplardaki paraları da çaldığı bilgisi tüm kullanıcılara duyuruldu. Autolycos adındaki kötü yazılımın kullanıcıları maddi zarara uğrattığı bilgisine de yer verildi.

MİLYONLARCA KEZ İNDİRİLDİ

Söz konusu uygulamaların 6 ay boyunca incelenerek zararlı bulunduğu açıklandı. Bu süre zarfında ise uygulamaların toplam indirme sayısı 3 milyonu aştı.

TELEFONUNUZDAN HEMEN SİLİN!

Güvenlik uzmanları yaşanan bu gelişmelerin ardından akıllı telefon kullanıcılarını tek tek uyardı. Bu uygulamaların hemen telefondan silinmesi tavsiye edildi. Aksi halde paranız çalınabilir.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarıları dikkate alan binlerce kişi uygulamaları telefonundan sildi.

İŞTE O ZARARLI UYGULAMALARIN LİSTESİ

Funny Camera - 500,000+ indirme

Vlog Star Video Editor 1,000,000+ indirme

Creative 3D Launcher - 1,000,000+ indirme

GIF Keyboard - 100,000+ indirme